Μαμάδες συγκεντρώνονται σε γήπεδο ποδοσφαίρου και ουρλιάζουν όλες μαζί για εκτόνωση! (video)

Μαμάδες συγκεντρώνονται σε γήπεδο ποδοσφαίρου και ουρλιάζουν όλες μαζί για εκτόνωση! (video)

Μια παρέα νέων μαμάδων μαζεύτηκε πριν από μερικές ημέρες σε γήπεδο ποδοσφαίρου της Μασαχουσέτης για έναν εντελώς πρωτοφανή λόγο: Για να ουρλιάξουν με όλη την δύναμη της ψυχής και των πνευμόνων τους, μέχρι να μην αντέχουν άλλο!

Ο λόγος για το γκρουπ μαμάδων «The School of MOM», το οποίο συστάθηκε με τη μορφή προγράμματος τον Μάρτιο του 2020, με ιδρύτρια μία νέα μαμά. Η Lauren Thompson, μαμά δύο μικρών παιδιών, είχε ξεκινήσει να συνομιλεί με άλλες μαμάδες, αναζητώντας η μία στην άλλη συμπαράσταση κατά την διάρκεια των εξαιρετικά «σκοτεινών» ημερών του lockdown και της τηλεκπαίδευσης. Αρκετά συχνά συμφωνούσαν μεταξύ τους, ότι υπάρχουν μέρες που νιώθουν να πιέζονται τόσο που απλά θέλουν να βγουν έξω και να ουρλιάξουν με όλη τους την δύναμη.

Μια παρέα μαμάδων συγκεντρώθηκε σε γήπεδο ποδοσφαίρου και ούρλιαξαν όλες μαζί για εκτόνωση! (video)

Η «αρχέγονη κραυγή» ως μέσο εκτόνωσης του στρες

Στην παρέα τους βρέθηκε κάποια στιγμή μία ακόμα μαμά, η Sarah Harmon, η οποία είναι ψυχολόγος και μητέρα δύο κοριτσιών ηλικίας 3 και 5 ετών. Η ίδια ήταν, λοιπόν, που όταν όλες οι μαμάδες εξέφρασαν αυτήν την ανάγκη για εκτόνωση, τις παρότρυνε να το δοκιμάσουν!

Όπως η ίδια λέει, «είναι τόσος ο θυμός, η οργή, το άγχος, ο φόνος, η αγανάκτηση, η μοναξιά, ακόμα και οι τύψεις που έχουμε νιώσει τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε αν δεν μπορέσουμε κάπως να τα ‘βγάλουμε’ από μέσα μας είτε θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας είτε στους άλλους». Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι όλα αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και υγιή. Αρκεί να μπορούμε να τα ρυθμίσουμε. Και ενώ και οι μπαμπάδες συνέβαλαν σημαντικά στην διαχείριση της πανδημίας μέσα στο κάθε σπίτι, αποδείχτηκε ποικιλοτρόπως, ότι οι μαμάδες ήταν οι βασικοί φροντιστές του σπιτιού και των παιδιών –ενώ δεν ήταν λίγες και αυτές που ταυτόχρονα εργάζονταν από το σπίτι.

Αθρόα η συμμετοχή των μαμάδων

Η πρώτη συνάντηση των μαμάδων για τη μεγάλη κραυγή έγινε τον Μάρτιο του 2021. Χωρίς να έχουν μεγάλες προσδοκίες προσέλευσης, οι διοργανώτριες είπαν ότι ήταν αθρόα, με γυναίκες να προσέρχονται από κάθε γωνιά του γηπέδου, «σαν σκιές που βγαίνουν μία μία στο φως».

Χρησιμοποιώντας φωτεινά ραβδιά-μονόκερους που δανείστηκε από τις κόρες της, η Harmon καθοδήγησε τις μαμάδες σε 5 γύρους ουρλιαχτών. Το πρώτο ήταν ένα κανονικό ουρλιαχτό. Στο δεύτερο η κάθε μαμά μπορούσε να βρίσει όσο θέλει. Το τρίτο ήταν ένα «ελεύθερο» ουρλιαχτό. Το τέταρτο αφιερώθηκε στις μαμάδες που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν. Και το πέμπτο ήταν ένα ουρλιαχτό ενθάρρυνσης για το πιο δυνατό ουρλιαχτό του κόσμου.

Στο τέλος της συνάντησης, οι περισσότερες μαμάδες είπαν πως ένιωσαν ένα ολοκαίνουργιο συναίσθημα γαλήνης. Ένιωσαν μια ευχάριστη εξάντληση, γέλασαν, ενώ πολλές ευχαρίστησαν τις διοργανώτριες λέγοντας: «Μέχρι σήμερα ο μόνος χώρος που μπορούσα να ουρλιάξω με την ψυχή μου ήταν το αμάξι. Χαίρομαι που τώρα μπορώ να το κάνω ελεύθερα μαζί με άλλους, χωρίς να νιώθω άσχημα γι’αυτό.»

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: goodmorningamerica.com

Διαβάστε ακόμα:

«Έχω ένα όνειρο»: Το συγκινητικό τραγούδι δύο μαθητών με σοβαρές παθήσεις (video)

To μεγαλύτερο δράμα των παιδιών είναι να μην μπορούν να παίξουν και να πάνε σχολείο

Αυγοφέτες σάντουιτς: Το απίθανο, αλμυρό σνακ που θα κρατήσει χορτάτα τα παιδιά