«Έχω ένα όνειρο»: Το συγκινητικό τραγούδι δύο μαθητών με σοβαρές παθήσεις (video)

«Έχω ένα όνειρο»: Το συγκινητικό τραγούδι δύο μαθητών με σοβαρές παθήσεις (video)

«Έχω ένα όνειρο»… Αυτός είναι ο τίτλος του τραγουδιού τους στίχους του οποίου έγραψαν οι μαθητές της Στ2 τάξης της σχολικής χρονιάς 2020-2021,του Ε Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού Αγίου Ιωάννη.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι οι μαθητές συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Στίχου: «Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» που διοργάνωσε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στόχος αυτού του διαγωνισμού ήταν από τους στίχους να φτιαχτούν τραγούδια για τα δικαιώματα του παιδιού και κατ’ αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα να γίνουν ευρύτερα γνωστά και να τηρούνται. Τα παιδιά πήραν έπαινο για την συμμετοχή τους.

Οι στίχοι μελοποιήθηκαν από τον Μιχάλη Μεταξά, το αγόρι θαύμα που μπορεί να μελοποιήσει τα πάντα και ερμηνεύονται από την Νεφέλη Αντωνίου, το κορίτσι θαύμα με την αγγελική φωνή.

Η Νεφέλη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο σε ηλικία 3 ετών

Η Νεφέλη όταν ήταν τριών ετών, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες σε κλινική στο Λονδίνο. Δυστυχώς, πέντε χρόνια αργότερα, ο εφιάλτης επέστρεψε. Ένας δεύτερος όγκος έκανε την εμφάνιση του και το 9χρονο τότε κορίτσι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο της δημιούργησε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Όσο η Νεφέλη ήταν σε κώμα, η μητέρα της, μουσικός στο επάγγελμα, της έβαζε να ακούει μελωδίες από τους: Μάριου Φραγκούλη και Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Όταν η Νεφέλη τελικά ξύπνησε από το κώμα και ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει, όλοι την άκουσαν με απίστευτη έκπληξη να μουρμουρίζει τις μελωδίες που άκουγε.

Σήμερα μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να μιλήσει, αλλά τραγουδά τα πάντα… άριες, ποπ, λαϊκά, έντεχνα ακόμα και τζαζ.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε σχεδόν με κώφωση

Ο Μιχάλης γεννήθηκε σχεδόν κωφός, με σχιστία της υπερώας του στόματος (λυκόστομα) και σχιστία του άνω χείλους (λαγώχειλος). Έκανε περισσότερες από τριάντα εγχειρήσεις και σχεδόν όλα τα όργανα στο σώμα του είχαν κάποιο πρόβλημα.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και πολύ ταλαντούχο πλάσμα. Μιλά πέντε γλώσσες και μπορεί να μελοποιήσει τα πάντα. Συμμετέχει σε μπάντα, ορχήστρα και φιλαρμονική, ενώ προκαλεί έκπληξη και το γεγονός πως όταν παίζει μουσική, εξαφανίζονται όλα τα συμπτώματα του συνδρόμου του.

Ακούστε το τραγούδι των δύο παιδιών

Πηγή: ΑΝΤ1 Κύπρου

Διαβάστε επίσης:

Αυγοφέτες σάντουιτς: Το απίθανο, αλμυρό σνακ που θα κρατήσει χορτάτα τα παιδιά

Πανικός σε σχολείο στη Λεμεσό: Εκκενώθηκαν τάξεις μετά από μικρές εκρήξεις

Ανεπανόρθωτες οι απώλειες σε εκατομμύρια παιδιά από το κλείσιμο σχολείων λόγω πανδημίας