«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν πολύ για τη χριστουγεννιάτικη μαγεία κι αυτό με σκοτώνει»

«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν πολύ για τη χριστουγεννιάτικη μαγεία κι αυτό με σκοτώνει»

Τα Χριστούγεννα, ομολογουμένως, είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο Άγιος Βασίλης, τα δώρα και όλη αυτή η λάμψη και η μαγεία κατακλύζουν το παιδικό μυαλό που περιμένουν πώς και πώς τις γιορτές.

Εκτός πια αν έχουν μεγαλώσει και κάπου εκεί αλλάζουν λίγο τα πράγματα. Αν είστε γονιός με μεγαλύτερα παιδιά, τότε μπορείτε να καταλάβετε και αυτήν την μαμά που πια δεν μπορεί να κάνει όλη αυτή τη χριστουγεννιάτικη υπερβολή για τα παιδιά της.

«Ένα από τα πράγματα, με τα οποία ήμουν ενθουσιασμένη, όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί, ήταν οι γιορτές, και κυρίως τα Χριστούγεννα. Από τότε που απέκτησα παιδιά, έκανα ό,τι περνούσα από το χέρι μου -όπως και κάθε άλλη μαμά- για να τους χαρίσω τη μαγεία των γιορτών.

Έφτιαχνα τόσα πολλά χριστουγεννιάτικα μπισκότα που πολλά καταλήγαμε να τα πετάμε, εξοντωνόμουν για να φτιάξω στολίδια, έπαιζα χριστουγεννιάτικη μουσική και βλέπαμε ταινίες, μέχρι τα παιδιά μου να μην αντέχουν και να μου ζητούν να τα κλείσω.

Και πάντα σκεφτόμουν, ότι χρειαζόμασταν ένα σωρό δώρα κάτω από το δέντρο, έτσι ώστε να νιώθουν τη μαγεία, όταν έρχονταν στο σαλόνι το πρωί των Χριστουγέννων. Έχω την εικόνα των δώρων να αστραποβολούν κάτω από το δέντρο στο σαλόνι κάθε χρόνο. Και κάθε χρόνο ξόδευα τόσο πολύ χρόνο και χρήματα για να πάρω πράγματα για τα παιδιά μου και που κάποια δεν τα είχαν καν ζητήσει για Χριστούγεννα.

«Τώρα είναι μεγάλα για όλα αυτά»

Όμως, τώρα είναι αρκετά μεγάλα για όλα αυτά και μου είναι δύσκολο να το αποδεχθώ.

Πέρσι, το ένα μου παιδί μού έστειλε ένα link με κάτι που χρειαζόταν για το αυτοκίνητό του. «Αυτό θέλω. Μην μου πάρεις κάτι άλλο», έγραψε. Του είπα, ότι δεν ήταν αστείο. Δεν ήθελα να του πάρω μόνο ένα πράγμα, αλλά ένα σωρό δώρα, να γεμίσω τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες του με εκπλήξεις και να τον δω να τα ανοίγει χαμογελαστός το πρωί των Χριστουγέννων.

Και παίρνω την εξής απάντηση: «Ωχ βρε μαμά… πάρε μου μόνο αυτό. Αυτό θέλω, αλήεθεια»

Τα άλλα μου δύο παιδιά έκαναν ακριβώς το ίδιο. Η κόρη μου ήθελε ένα ισιωτικό μαλλιών, ενώ ο μικρότερός μου αθλητικά παπούτσια. Τους πήρα αυτά που ήθελαν, αλλά δεν άκουσα τίποτα παραπάνω και επέμεινα να γεμίσω τις κάλτσες με ρούχα, πιτζάμες, κάλτσες, κρέμες και άλλα.

Λοιπόν, ξέρετε τι έγινε; Τα παιδιά μου μετά βίας τους άγγιξαν τα υπόλοιπα δώρα. Φόρεσαν μία φορά τις πιτζάμες, ο γιος μου δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον φακό που μιμείται την έναστρη νύχτα και προσφάτως βρήκα το ρούχο που πήρα στο άλλο παιδί μου με το καρτελάκι. Οι καραμέλες κατέληξαν στα σκουπίδια δύο μήνες μετά και όλα αυτά με έκαναν να αναθεωρήσω και να σκεφτώ, ότι τα παιδιά μου είναι ΟΚ με τα λιγότερα δώρα, τα δώρα που πραγματικά θέλουν. Δεν είμαι όμως εγώ.

Θέλω να δώσω τα πάντα στα παιδιά μου, αλλά εκείνα δεν θέλουν. Θέλουν μία χαρούμενη μαμά, που να μην αγχώνεται. Φέτος θα προσπαθήσω να αγοράσω περισσότερη λογική και το εννοώ. Πραγματικά κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη, πιο απλές τις γιορτές μας και μας βοηθά όλους να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει αυτή η εποχή του χρόνου».

Διαβάστε επίσης:

Αγοράκι χορεύει περιμένοντας να χειρουργηθεί και η δύναμη της ψυχής του συγκλονίζει (video)

Χριστούγεννα στη Μαρίνα Λάρνακας με το Βασίλειο των Φουσκωτών και γιορτινή ατμόσφαιρα!

«Αντίο πόδι μου, θα μου λείψεις»: Ραγίζει καρδιές η ιστορία 8χρονου που «έφυγε» από σπάνιο καρκίνο