O απίστευτος τρόπος που μια μαμά «έκλεισε» τα στόματα όσων την κατηγορούσαν γιατί δεν θήλαζε το μωρό της

Και ενώ η τεχνολογία προχωρά και πλέον μπορούμε με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού να μεταφερθούμε –εικονικά- στην άλλη άκρη του κόσμου, υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν άλλους ανθρώπους για τις επιλογές τους, ακόμα και όταν εκείνες δεν τους αφορούν και δεν τους αγγίζουν.

Η Meghan Koziel διανύει τη δεκαετία των 20 και πριν λίγο καιρό παντρεύτηκε τον σύντροφό της, John, και έφερε στον κόσμο το πρώτο της μωράκι.

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινα για τη νεαρή κοπέλα, η οποία πριν αρκετά χρόνια είχε παλέψει με τον καρκίνο του στήθους και για να επιζήσει είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και πολλές χημειοθεραπείες.

Μάλιστα, μέρος της θεραπείας της ήταν και 30 ακτινοβολίες στο στήθος. Τον Ιούλιο του 2017 – ευτυχώς- κρίθηκε «καθαρή» από την ασθένεια.

Εκείνο που αποζητούσε έπειτα από μια τόσο σοβαρή περιπέτεια ήταν να ζήσει ήρεμα και φυσιολογικά.

“No breastfeeding zone”

Όταν, όμως, το ζευγάρι ήταν έτοιμο να υποδεχθεί κόρη του, το 2018, η νεαρή μητέρα ήρθε αντιμέτωπη με μια αρκετά ιδιαίτερη κατάσταση. Έπρεπε να «δικαιολογηθεί», ακόμα και πριν γεννήσει, σε εκείνους που τη ρωτούσαν διαρκώς γιατί δεν θηλάζει το μωράκι της και του δίνει γάλα με το μπιμπερό.

Μη μπορώντας να θηλάσει, αφού είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα, τουλάχιστον, για όσο θα έμενε στο μαιευτήριο και θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τα επικριτικά σχόλια και βλέμματα των νοσηλευτριών, που δεν ήξεραν για την περιπέτειά της.

Έφτιαξε μια πινακίδα, η οποία έγραφε: «Ζώνη ΜΗ θηλασμού». Με αυτόν τον τρόπο όσοι από το προσωπικό εισέρχονταν στο δωμάτιό της δεν θα χρειάζονταν να την ρωτήσουν γιατί δεν θηλάζει το μωράκι της.

«Αν και ο θηλασμός θεωρείται μια πολύ απαιτητική και όμορφη διαδικασία, παρακαλώ πριν ρωτήσετε, να γνωρίζετε! Το μωρό μας θα πιει γάλα με το μπιμπερό και αυτό δεν θα επηρεάσει τη ζωή της στο μέλλον. ΑΥΤΗ Η ΜΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΣΑΣΣΑ».

View this post on Instagram

Attention please, attention please. We do indeed have a mommy-to-be who had breast cancer and a mastectomy which means, without boobs in the houseeeee! Got the banner raised just in case people are confused at why we are NOT going to be breastfeeding our little bundle of joy. Yes I have foobs, no I do not have boobs (or nipples) therefore… my body is incapable of breastfeeding:) -sign was made by me!!!!!) ? thank u @japalelis for the inspiration! #breastcancer #pregnancy #thebump #bump #babybump #pregnant #survivor #thriver #breastcancer #breastcancerawareness #pregnantafterchemo #pregnancydiary #pregnantbelly #photography #38weekspregnant #inducedlabor #laboranddelivery #formulafeeding #breastfeeding #breastfeedingmama #banner #breastfeedingbanner #nobreastfeeding @similac_us

A post shared by She Sparkles On (@meghankoziel) on

Η Meghan μοιράστηκε τη φωτογραφία της στο διαδίκτυο και εκείνη αμέσως έγινε viral, ενώ κέρδισε και χιλιάδες θετικά σχόλια από μαμάδες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

«Προσοχή παρακαλώ! Μπροστά μας έχουμε μία καινούρια μαμά, η οποία πέρασε καρκίνο στο στήθος και έκανε μαστεκτομή, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στήθη εδώ! Ανήρτησα αυτό το σημείωμα στον τοίχο σε περίπτωση που κάποιος μπερδεύεται και θέλει να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν θηλάζω το μωράκι μου. Ναι έχω φαγητό, όχι δεν έχω στήθη, άρα δεν μπορώ να θηλάσω. Το σώμα μου είναι ανίκανο να θηλάσει!»,  έγραψε η μαμά στο σχόλιό της κάτω από τη φωτογραφία στο Instagram.