Αγαπητές μαμάδες-Influencers: Με τα stories της υπέρλαμπρης ζωής σας δεν μας ενθαρρύνετε – μας εμπαίζετε

Αγαπητές μαμάδες-Influencers: Με τα stories της υπέρλαμπρης ζωής σας δεν μας ενθαρρύνετε – μας εμπαίζετε

Πασίγνωστη νέα μανούλα influencer γράφει νωρίτερα σήμερα σε ένα από τα δεκάδες (τα περισσότερα διαφημιστικά) Ιnstagram stories της: “Έφυγα για το γνωστό δίωρο για δουλειές και περιποίηση”. Στην επόμενη εικόνα απολαμβάνει την περιποίηση προσώπου της σε μεγάλο ινστιτούτο αισθητικής της Αθήνας. Την ίδια ώρα, με τις συναδέλφους μας στο γραφείο, ψάχνουμε να βρούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγαμε κομμωτήριο και πόσο θέλουμε να κάνουμε γυμναστική και δεν προλαβαίνουμε.

Μια άλλη μανούλα – ηθοποιός – Influencer έχει γενέθλια και δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από το υπερ-πάρτι της. Κανένας καθιστός – καμία απόσταση. Εμείς ακόμα άνθρωπο σε κλειστό χώρο δεν βλέπουμε.

Καλά κάνουν και η μεν και η δε. Πολύ καλά κάνουν όλες οι μανούλες που μπορούν και απολαμβάνουν την περιποίηση, τη γυμναστική, τις βραδινές εξόδους τους. Είναι σίγουρα χαρούμενες μαμάδες, λιγότερο πιεσμένες και πιθανότατα με λιγότερα νεύρα.

Και είναι σίγουρα πεπεισμένες πως προβάλλοντας την υπέρλαμπρη ζωή τους -τα σούπερ design-ατα σπίτια τους, τα αμέτρητα ολοκαίνουργια ρούχα τους, τα γκουρμέ φαγητά τους, τις χλιδάτες διακοπές τους, τις μικρές καθημερινές τους πολυτέλειες- επηρεάζουν (κατά το “influence”) εμάς, τις υπόλοιπες.

Τα βλέπει, δηλαδή, όλα αυτά η εργαζόμενη μαμά με τον κατώτατο μισθό και τα θέλει κι εκείνη. Μετά συνειδητοποιεί πως έχει να πληρώσει τα Αγγλικά του παιδιού (τα Αγγλικά των δικών τους παιδιών είναι, άλλωστε, πληρωμένα με ένα ποστ) και συνέρχεται.

Δεν σταματά, όμως, η μέση μαμά να “ακολουθεί” το «όνειρο». Δεν αρνείται να είναι μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες “επηρεάσιμες” follοwers. Άλλοτε για να φθονεί και άλλοτε για να θαυμάζει. Άλλοτε για να αναρωτιέται αν κι εκείνη κάπως θα μπορούσε, κι άλλοτε για να αναφωνεί ένα “άσε μας κουκλίτσα μου!” και να ανακουφίζεται.

Κάπως έτσι πρέπει να ήταν και με τους υποκόους της Μαρίας Αντουανέτας: Πόσο θα θαύμαζαν στην αρχή την ομορφιά της, την χλιδάτη ζωή της, όλες τις εμφανίσεις της με τις οποίες φιλοδοξούσε να τους εντυπωσιάσει! Και πόσους φόρους πλήρωναν για να μπορεί να τα απολαμβάνει όλα αυτά.

Ήρθε, βέβαια, η εποχή που ο εμπαιγμός ξεχείλισε το ποτήρι. Στο δικό της υπερφίαλο στόρι η Μαρία Αντουανέτα σήμερα θα έγραφε “Είστε για ένα παντεσπάνι-challenge μαζί μου;”. Άραγε, τα unfollow τότε θα έπεφταν …σαν την γκιλοτίνα;

Διαβάστε ακόμα:

Η Τζένιφερ Άνιστον ξεσπά για τις “επώδυνες” φήμες εγκυμοσύνης: “Δεν έχετε ιδέα τι μου συμβαίνει”!

Γυναικολόγος: «Οι ουλές μας είναι τα παράσημα μας. Πόσο μάλλον η ουλή μιας καισαρικής τομής»

Μπαμπάς για… 7η φορά ο Μπόρις Τζόνσον!