Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι: Το υγιεινό κολατσιό που θα κρατήσει χορτάτα τα παιδιά

Το κολατσιό των παιδιών για το διάλειμμα στο σχολείο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Και τι πιο ωραίο από ένα λαχταριστό κέικ φτιαγμένο με τα χεράκια σας.

Αν θέλετε τα παιδάκια σας να φάνε κάτι σπιτικό για να τα κρατήσει χορτάτα, η Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και Διατροφή, Ιωάννα Μασούρα, προτείνει μία τέλεια συνταγή για υγιεινό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και ζάχαρη.

Τι θα χρειαστείτε

70 γραμμάρια αμύγδαλα
10 χουρμάδες αποξηραμένους χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές maple syrup (σιρόπι σφενδάμου)
6 κουταλιές κακάο
100ml γάλα της επιλογής σου
1 κουταλάκι σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά (χωριστά οι 2 κρόκοι από τα 2 ασπράδια)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για περίπου 15′ για να καβουρδιστούν.

Σε ένα blender βάζουμε τους χουρμάδες μαζί με τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε για λίγα λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και πρόσθεσε το λάδι, το maple syrup, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το γάλα και τους δύο κρόκους και ανακάτεψε πολύ καλά με ένα κουτάλι ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

Χτυπάμε με σύρμα τα δύο ασπράδια για λίγα λεπτά ώσπου να γίνουν πολύ πολύ αφράτα σαν σύννεφο.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος 18x18cm στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 17-20 λεπτά.

Μερικές ακόμη προτάσεις για γλυκά χωρίς… τύψεις

Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι: Ένα τέλειο γλυκάκι ΧΩΡΙΣ ζάχαρη

Στρούντελ μήλου χωρίς ζάχαρη: Ένα σνακ που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Brownie γλυκοπατάτας με σοκολάτα: Το σνακ χωρίς ζάχαρη που θα ξετρελάνει τα παιδιά