Γαριδοκεφτέδες

Τα παιδιά δεν πολυαγαπούν τα ψάρια και τα θαλασσινά και οι μαμάδες κάθε φορά που τα μαγειρεύουν δίνουν μάχη για να τα πείσουν τελικά να τα φάνε. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να μαγειρεύετε στα παιδιά ψάρια και καλό θα είναι να πειραματιστείτε λίγο με την μαγειρική τους με την έννοια ότι για το κλασικό ψητό ή τηγανητό ψάρι μπορείτε κάλλιστα να σκεφθείτε την εκδοχή του ως κεφτεδάκια. Εμείς το δοκιμάσαμε με τις γαρίδες και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Υλικά

600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουτ. σούπας ούζο
1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
1 αυγό
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 – 40 γρ. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης

Προωρότητα: Η ψυχολογία των γονέων πρόωρου νεογνού

Πράσινο φως και επίσημα για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων