Πράσινο φως και επίσημα για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων

Το πράσινο φως πήρε και επίσημα, το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων το οποίο θα καλύπτει πλέον και παιδιά πάνω των 4 ετών, ώστε να λειτουργήσει ως «γέφυρα»… μέχρι την υλοποίηση της μείωσης στην υποχρεωτική ηλικία προσχολικής εκπαίδευσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Δευτέρα 8 Ιουλίου την προκήρυξη του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 χρόνων, για τη σχολική χρονιά 2024-2025 που ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχιση του υφιστάμενου Σχεδίου το οποίο επιδοτεί μέχρι και 80% του κόστους των διδάκτρων των νηπιαγωγείων ή βρεφονηπιακών σταθμών.

Δικαιούχοι του Σχεδίου, μετά από απόφαση της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη το 2023, είναι οι οικογένειες που έχουν εγκριθεί για Επίδομα Τέκνου για το έτος εντός του οποίου αρχίζει το σχολικό έτος.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για νέο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας από 4 μέχρι 4 ετών και 6 μηνών για το έτος 2024-2025, το οποίο θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» μέχρι την υλοποίηση του πλήρους σχεδιασμού που προβλέπεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Για το Νέο Σχέδιο, ισχύουν τα ίδια κριτήρια με το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών.

Το ύψος του επιδόματος

Και για τα δύο Σχέδια το μηνιαίο ύψος του επιδόματος ανέρχεται μέχρι και το 80% του ύψους των διδάκτρων με μέγιστο ποσό τα 350 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί, βάσει του οικογενειακού εισοδήματος, της ηλικίας του παιδιού, της σύνθεσης της οικογένειας και του ωραρίου της φοίτησης.

Πόσα παιδιά επωφελούνται

Από τα Σχέδια θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν μέχρι και 25.000 παιδιά, ηλικίας μέχρι 4,5 ετών με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τα εν λόγω Σχέδια αποσκοπούν στην ενίσχυση των οικογενειών, τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την πρόσβαση παιδιών προσχολικής ηλικίας σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, χωρίς αποκλεισμούς.

Με την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων που αποφασίστηκε κατά την περσινή χρονιά και τη φετινή ηλικιακή διεύρυνση που αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο αυξάνονται οι εν δυνάμει δικαιούχοι του Σχεδίου από 15.000 περίπου σε 25.000 περίπου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη περισσότερες οικογένειες καθώς και την κοινωνική δικαιοσύνη ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης

13χρονη απουσιάζει από την οικία της στον Στρόβολο – Όποιος γνωρίζει κάτι να βοηθήσει

Δείτε πως γλίτωσε ένα κοριτσάκι από γερανό που έπεσε πάνω στο σπίτι του