Τα ρεβύθια είναι ένα τρόφιμο με χαμηλή ποσότητα λίπους και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι μια εξαιρετική τροφή που πρέπει να υπάρχει συχνά στο πιάτο μας! Σήμερα θα φτιάξουμε μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβύθια που θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να συνεχίσετε την ημέρα σας τώρα που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη και τα βαριά φαγητά είναι απαγορευμένα από το διατροφολόγιο μας.
Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1-2 κόκκινες πιπεριές χωρίς τα σπόρια
2 ώριμες κόκκινες ντομάτες
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
500 γρ ρεβύθια μαγειρεμένα
Αλατοπίπερο
1 φλυτζάνι του τσαγιού βασιλικό ψιλικομμένο
100 γρ φέτα
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ανακατεύω και τα 3 υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Ρίχνω στο μπωλ το χυμό από μισό λεμόνι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.Ζεσταίνουμε τα ρεβίθια σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε 90 τοις εκατό από αυτά στο μπολ. Τα υπόλοιπα ρεβύθια τα κάνουμε χυλό και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπωλ. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου Όταν είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα ρίχνουμε το βασιλικό. Προαιρετικά ρίχνουμε και το χυμό από το λεμόνι που μας έμεινε. Τοποθετούμε το φαγητό σε ένα ωραίο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το τυρί.