Κριθαράκι με αρακά και λαχανικά: Το ανοιξιάτικο γιουβέτσι της νηστείας

Ένα νηστίσιμο γιουβέτσι με αρακά, μανιτάρια και λαχανικά, θα κλέψει τις εντυπώσεις στο οικογενειακό τραπέζι και θα λατρέψουν ακόμη και τα πιο «δύσκολα» παιδιά.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης δίνει τη δική του εκδοχή στο γνωστό μας γιουβέτσι και το «χρωματίζει» με υπέροχα λαχανικά της Άνοιξης.

Τι θα χρειαστείτε
  • 500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 400 γρ. ντομάτα, κονκασέ
  • 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για την 7χρονη που έσπασε τον κουμπαρά της για να βοηθήσει στρατιώτη

Βουτιά θανάτου για 14χρονο από παιχνίδι μεγάλου ύψους στο λούνα παρκ

Ένα φοβερό και δωρεάν ανοιξιάτικο φεστιβάλ περιμένει τα παιδιά στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού!