Στην Κύπρο για την θεραπεία ζωής η 10 μηνών Άσια – Λόγια συγκίνησης από τη μαμά του μικρού Αντώνη

Στην Κύπρο για την θεραπεία ζωής η 10 μηνών Άσια - Λόγια συγκίνησης από τη μαμά του μικρού Αντώνη

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέσω της Ελλάδας, φτάνει η μικρή Άσια Πολατλί που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία SMA, προκειμένου να ξεκινήσει η θεραπεία της.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν φωτογραφία από το εσωτερικού του ασθενοφόρου αεροσκάφους που μεταφέρει τη μικρή με τους γονείς της από την Τουρκία, όπου είχε αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου θεραπεία για την «απώλεια μυών».

Η μικρή Άσια θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο στις ελεύθερες περιοχές όπου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να αρχίσει η θεραπεία της. Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ υπενθυμίζουν την δήλωση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα ότι έχει γίνει η παραγγελία του φαρμάκου που χρειάζεται για τη γονιδιακή θεραπεία της μικρής.

Η περίπτωση της μικρής Άσια έχει κινητοποιήσει μεγάλη ομάδα εθελοντών στην τ/κ κοινότητα για τη συγκέντρωση χρημάτων και για να σωθεί η ζωή της. Διοργανώνεται και συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη θεραπεία της μικρής εντός των ημερών.

Το αίτημα προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να τύχει θεραπείας η Άσια στις ελεύθερες περιοχές έγινε από τον γενικό γραμματέα της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, με επιστολές προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Λόγια στήριξης από τη μαμα του μικρού Αντώνη

Η είδηση για τον δρόμο που πρόκειται να διανύσει η Άσια φέρνει στο νου τον μικρό Αντώνη που έπασχε από την ίδια ασθένεια.

«Είμαστε συγκινημένοι που άλλο ένα παιδάκι θα λάβει τη γονιδιακή θεραπεία η οποία είναι πολλά υποσχόμενη», είχε αναφέρει η μαμά του μικρού Αντώνη, όταν πληροφορήθηκε ότι η μικρούλα θα λάβει τη θεραπεία.

Η μητέρα του μικρού Αντώνη έχει ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του δεκάμηνου βρέφους εκφράζοντας τη πρόθεση της να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Έχει αναφέρει στους γονείς της Άσιας πως γνωρίζει τη διαδικασία τόσο της αερομεταφοράς όσο και της επιμέρους θεραπείας που πρόκειται να λάβει το παιδί.

«Ευχόμαστε και ελπίζουμε τα καλύτερα στη μικρή Άσια και την οικογένεια της, δύναμη, υπομονή και οι προσευχές μας είναι μαζί τους», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ανάσα ζωής για τη μικρούλα Asya που πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Αντώνη: «Άκουσα ξανά τη λέξη μαμά που στερήθηκα 2 χρόνια»

Ο μικρός Αντώνης που συγκίνησε όλη την Κύπρο κέρδισε τη μάχη για τη ζωή