Κοριτσάκι – θαύμα γεννήθηκε 450 γραμμάρια και κρατήθηκε ζωντανό σε σακουλάκι τροφίμων!

Κοριτσάκι - θαύμα γεννήθηκε 450 γραμμάρια και κρατήθηκε ζωντανό σε σακουλάκι τροφίμων!

Γεννήθηκε πρόωρα και είχε το μέγεθος μίας σακούλας ζάχαρης. Κρατήθηκε ζωντανό μέσα σε ένα σακουλάκι τροφίμων ανέτρεψε κάθε πρόβλεψη και σήμερα ξεκινά το σχολείο.

Η μικρή Ντάρσι, η οποία τώρα είναι 5 ετών, ζύγιζε περίπου 450 γραμμάρια, όταν γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 με επείγουσα καισαρική, τρεις μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Το μικρό κορίτσι έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή του στη νεογνολογική εντατική του νοσοκομείου Royal Oldham στο Μάντσεστερ, μέχρι που ως εκ θαύματος επέστρεψε στο σπίτι του στις 30 Δεκεμβρίου, συμπληρώνοντα 64 μέρες στο νοσοκομείο.

Τώρα, παρά τα όσα πέρασε, η μικρή είναι έτοιμη να ξεκινήσει το σχολείο και η 50χρονη μαμά της δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη.

«Δεν ηξερα αν θα τα καταφερει»

Φωτογραφία: Alex Cousins SWNS Πηγή: Metro.co.uk

«Η Ντάρσι είναι φανταστική. Ήταν τόσο μικροσκοπική μέσα στην σακουλίτσα του τοστ, δεν ήξερα καν αν θα τα καταφέρει. Είναι τόσο συγκινητικό να τη βλέπεις να ξεκινά το σχολείο. Πήραμε την στολή της και όλα είναι έτοιμα», σημείωσε η μητέρα.

Η εγκυμοσύνη της ήταν πολύ καλή, μέχρι που ένας υπέρηχος στις 28 εβδομάδες αποκάλυψε, ότι το μωρό δεν αιματωνόταν σωστά και υπήρχε μία ανωμαλία στον πλακούντα. Έτσι, η μητέρα έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση.

«Ήταν τρομακτικό. Δεν είχα καμία ελπίδα, ότι θα τα καταφέρει. Όμως, όταν γεννήθηκε έκλαψε», πρόσθεσε η μητέρα.

Αμέσως μετά την γέννησή της, η Ντάρσι μπήκε στην εντατική για να μπορέσει να επιβιώσει τους πρώτους κρίσιμους μήνες. Υποβλήθηκε σε μεταγγίσεις αίματος και έπρεπε να δυναμώσει, προτού επιστρέψει στο σπίτι μας, λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά.

«Ήταν το καλύτερο δώρο», είπε η μητέρα της.

Από τότε η μικρή μεγαλώνει σαν ένα υγιές παιδί. «Άργησε λίγο να περπατήσει, αλλά ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μας. Είναι ένα όνειρο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Αντισώματα μέχρι και για 10 μήνες έχουν οι θηλάζουσες που νόσησαν από κορωνοϊό

Στην Κύπρο για την θεραπεία ζωής η 10 μηνών Άσια – Λόγια συγκίνησης από τη μαμά του μικρού Αντώνη

Τι είναι το φύσημα στην καρδιά του παιδιού: Οι μορφές και η διάγνωση