Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Αντώνη: «Άκουσα ξανά τη λέξη μαμά που στερήθηκα 2 χρόνια»

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Αντώνη: «Άκουσα ξανά τη λέξη μαμά του που στερήθηκα 2 χρόνια»

Ο μικρός Αντώνης, το παιδί που συγκίνησε και ένωσε όλη την Κύπρο, πλέον έχει επιστρέψει στο σπίτι του νικητής  και μπορεί να απολαμβάνει όλα όσα κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Το παιδί αυτό διαγνώσθηκε από πέντε μηνών ότι πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (ΝΜΑ). Μια σπάνια κληρονομική νόσο και μια από τις συχνότερες γενετικές αιτίες θανάτου βρεφών.

Η μητέρα του μικρού Αντώνη, Χαρά Θωμά, μιλώντας στην εκπομπή «Ήρθε κι έδεσε» εξομολογήθηκε τη δυσκολότερη στιγμή όλου αυτού του ταξιδιού του μικρού παιδιού της.

«Κινδυνεύσαμε να τον χάσουμε μπροστά στα μάτια μας. Ήταν 16 μηνών, πριν από τη γονιδιακή θεραπεία. Βρισκόμασταν στο σπίτι, έπαθε εισρόφηση και τον χάναμε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας. Ευτυχώς ο σύζυγός μου, ως νοσηλευτής έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τον κράτησε στη ζωή. Με τη βοήθεια του Θεού ακολούθησε η νοσηλεία του στην Εντατική για τραχειοστομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ακουσα ξανα τη λεξη μαμα μετα απο 2 χρονια»

«Η παρουσίαση του Αντώνη έγινε για κάποιο σκοπό πιστεύω. Τόσο για το Telethon, όσο και για τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας, να σταλεί το μήνυμα ότι όταν υπάρχουν θεραπείες που σώζουν ζωές δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αναβολή», σημείωσε η Χαρά Θωμά.

Στην περίπτωση του Αντώνη καθυστέρησε η διάγνωση και η λήψη του πρώτου φαρμάκου, είπε η μητέρα του.

«Άκουσα τη λέξη μανούλα λίγο πριν πάθει το πρώτο επεισόδιο. Μετά χάσαμε τη φωνή του για 1.5 χρόνο. Τώρα δυνάμωσε η φωνή του και πλέον ξανάκουσα τη λέξη μαμά. Γέμισε το σπίτι μας φωνές, που στερούμασταν για 2 χρόνια», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Ο μικρός Αντώνης που συγκίνησε όλη την Κύπρο κέρδισε τη μάχη για τη ζωή

«Πατέρας χτυπούσε τη μάνα, μας κάλεσε το παιδί»: Οι ήρωες των ασθενοφόρων μιλούν για όσα ζουν καθημερινά

Ένα παραμύθι αφιερωμένο στις δίδυμες Σοφία και Βασιλική που χάθηκαν αγκαλιασμένες στη φωτιά στο Μάτι