Πρώτη φορά γιορτές στο σπίτι: Μωρό-θαύμα γεννήθηκε πρόωρα και πέρασε 2 χρόνια στα νοσοκομεία!

Πρώτη φορά γιορτές στο σπίτι του για το μωρό που γεννήθηκε πρόωρα και πέρασε 2 χρόνια στα νοσοκομεία!

Γεννημένος μόλις στις 25 εβδομάδες, χωρίς να έχει αναπνεύσει κατά τα πρώτα 18 λεπτά της γέννησής του, ο μικρούλης Iwan Pugh σίγουρα δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του. Το παιδί ήρθε στον κόσμο πριν από δύο χρόνια και οι γιατροί πολύ σύντομα είπαν στους γονείς του να περιμένουν τα χειρότερα.

Η μαμά του, Abby, δημόσιος υπάλληλος από την Ουαλία, τον αποκαλεί σήμερα «μικρό θαύμα». Ο λόγος; Ο Iwan, ο οποίος είχε αρχικά μόλις 17% πιθανότητες ζωής, κατάφερε, δύο χρονιά μετά τα συνεχή πήγαινε-έλα στα νοσοκομεία, να κάνει φέτος για πρώτη φορά γιορτές στο σπίτι του!

Οι γονείς του ζούσαν στο αμάξι έξω από το νοσοκομείο

Το πρόωρο μωράκι, αφού πήρε τελικά την πρώτη του ανάσα, μεταφέρθηκε στην  μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, με ελάχιστες ελπίδες ζωής. Οι γονείς του δεν έφυγαν λεπτό από κοντά του. «Νιώθαμε πως έχουμε μόνο 72 ώρες να είμαστε δίπλα του» ανέφερε η Abby. «Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις ένα μικροσκοπικό πλασματάκι να “εξαφανίζεται” από τον ιατρικό εξοπλισμό που είχε πάνω του», συμπλήρωσε. 

Τελικά, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις ο Iwan τα κατάφερε. Έπειτα από 87 μέρες στην ΜΕΘ, πέρασε τις επόμενες εβδομάδες σε διαφορετικά νοσοκομεία. Οι γονείς του κοιμούνταν στο αυτοκίνητο ή σε φθηνά καταλύματα για να είναι κοντά του. Παρέμεινε στο οξυγόνο σχεδόν για έναν χρόνο. Χρειάστηκε να κάνει επεμβάσεις στην καρδιά, σε μία κήλη που είχε…

Έπειτα από όλη την περιπέτεια, ο μικρούλης κατάφερε να βγει οριστικά από το νοσοκομείο σχεδόν 2 χρόνια αργότερα. Τα πρώτα του Χριστούγεννα τα πέρασε περιτριγυρισμένος από γιατρούς και νοσοκόμες. Φέτος, όμως, για πρώτη φορά θα τα γιορτάσει στο σπίτι του, δίπλα στην οικογένειά του. Αν δεν είναι αυτό ένα θαύμα των Χριστουγέννων, τότε ποιο είναι;

Πηγή: thesun.co.uk

Εικόνες: New York Post

Διαβάστε ακόμα:

5 εύκολα χτενίσματα που θα σας λύσουν τα χέρια μέσα στις Γιορτές!

Θάνατος τρίχρονης στο Γ.Ν. Λευκωσίας: «Το παιδί μεταφέρθηκε εκεί πολύ καθυστερημένα»

Ο Χάρι και η Μέγκαν δημοσίευσαν την πρώτη φωτογραφία της Λίλιμπετ στη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους! (φωτο)