Πρόωρο μωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 190 μέρες στην εντατική νεογνών

Πρόωρο μωράκι πάει για πρώτη φορά σπίτι του μετά από 190 μέρες στο νοσοκομείο

Για «ένα μικρό θαύμα» κάνουν λόγο οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι γονείς ενός αγοριού που, αν και γεννήθηκε πρόωρα και είχε ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει, τα κατάφερε και παίρνει, επιτέλους, εξιτήριο.

Ο μικρός Τζόρτζιο γεννήθηκε πρόωρα στις 22 Αυγούστου 2022 στις 23 εβδομάδες κύησης και ζύγιζε κάτι λιγότερο από ένα κιλό. Σύμφωνα με τους γιατρούς του, οι πιθανότητες να επιβιώσει ήταν μόλις 20-50%, ωστόσο, ο μικροσκοπικός ήρωας τα κατάφερε.

Μετά από πολλαπλές επιπλοκές, χειρουργικές επεμβάσεις και λοιμώξεις τους τελευταίους έξι μήνες, ο Τζόρτζιο ζυγίζει πλέον 9 κιλά και είναι έτοιμος να πάει πρώτη φορά στο σπίτι του.

«Είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι! Περιμέναμε πώς και πώς αυτή τη στιγμή αλλά νομίζαμε ότι δεν θα έρθει ποτέ… Με βλέπετε να κλαίω αλλά σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για δάκρυα χαράς.  Ποτέ δεν έχω χαρεί περισσότερο στη ζωή μου. Είδα τους ανθρώπους του νοσοκομείου να τον φροντίζουν σαν δικό τους παιδί, Ξέρω ότι τον αγαπούν πραγματικά και τους χρωστώ τα πάντα», ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Οι γιατροί του μικρού και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν στον προθάλαμο και ετοίμασαν μία γιορτή για να αποχαιρετήσουν τον μικρό τους ασθενή.

Διαβάστε επίσης:

«Σάρωσαν» τα μετάλλια μαθητές της Πάφου και της Λεμεσού σε Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής

«Θα μου λείψουν τα ζεστούλικα χεράκια σου»: Το συγκλονιστικό «αντίο» φίλης της Αναστασίας (video)

Μία θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών για τα πρόωρα μωράκια της Πάφου