Προωράκι με 10% πιθανότητες να ζήσει, πλέον είναι μία μικρή ιδιοφυΐα που μετρά σε 6 γλώσσες

Προωράκι με 10% πιθανότητες να ζήσει, πλέον είναι μία μικρή ιδιοφυΐα που μετρά σε 6 γλώσσες

Όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 450 γραμμάρια και οι γιατροί τού έδιναν μόλις 10% πιθανότητες επιβίωσης. Όμως, ο μικρός Jamie Mohr ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και σήμερα, στα 4 του είναι μία μικρή ιδιοφυΐα

Όλα ξεκίνησαν, όταν η μητέρα του μικρού έμαθε, ότι ο πλακούντας της σταμάτησε να λειτουργεί στις 20 εβδομάδες και το μωρό δεν μπορούσε πλέον να τραφεί σωστά για να αναπτυχθεί. Οι γιατροί την προειδοποίησαν, ότι το παιδί δεν θα τα κατάφερνε, κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρόωρο τοκετό, στις 28 εβδομάδες, παρά τις μόλις 10% πιθανότητες να ζήσει.

«Μου είπαν, ότι δεν περιμένουν να επιβιώσει, όμως εκείνο γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δυνατό, κι έτσι 11 εβδομάδες μετά τη γέννησή του το πήρα στο σπίτι», εξομολογείται η μητέρα του. 

Μετρά σε έξι γλώσσες

Ο 4 ετών σήμερα Τζέιμι είναι μία αυθεντία και μπορεί να μετρά σε έξι διαφορετικές γλώσσες. Έχει μία έφεση στους αριθμούς και μπορεί να κάνει άνετα λογαριασμούς.

Την πρώτη φορά που η μητέρα του παρατήρησε την ευφυΐα του παιδιού της ήταν πριν από τα 2α γενέθλιά του. Έτσι, άρχισε να του κάνει μικρά τεστάκια στο σπίτι, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα μπορούσε να μετρήσει από το 50 έως το 100.

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο μικρός ξεκινά να μετρά στα γαλλικά, όταν βλέπει έναν χαρακτήρα να κάνει το ίδιο.  Κάτι που έκανε και με προγράμματα στα ισπανικά και τα ιαπωνικά. Άρχισε να μετρά και σε αυτές τις γλώσσες!

Τώρα μπορεί να μετρήσει στα γερμανικά και τα μανδαρινικά, ενώ έχει φωτογραφική μνήμη. Φαίνεται, ότι έχει υπερλεξία, μία σπάνια και πολύ ιδιαίτερη ικανότητα των παιδιών να διαβάζουν και να αποκωδικοποιούν λέξεις σε ηλικία μικρότερη από την αναμενόμενη.

«Είναι ένα μικρό θαύμα. Είμαι τόσο περήφανη για αυτόν», λέει η μαμά του.

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake μπανάνα: Η πιο απίθανη εκδοχή του αγαπημένου μας μπισκοτογλυκού

Μπορεί να φαίνεται άβολο, αλλά μήπως πρέπει να μάθουμε στο έφηβο παιδί μας να χρησιμοποιεί προφυλακτικό;

Θαύμα στα ερείπια: Ένας 5χρονος και μια 30χρονη ανασύρθηκαν ζωνταντοί 150 ώρες μετά τον σεισμό