5 απλοί τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει καθαριότητα

5 απλοί τρόποι για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει καθαριότητα

Έχετε επιστρέψει ποτέ από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, και μόλις ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού, διαπιστώνετε ότι μυρίζει άσχημα; Ανάμεσα στις μυρωδιές που έρχονται από την κουζίνα και τις νωπές πετσέτες στο μπάνιο, υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Συμβαίνει και στις πιο τακτικές νοικοκυρές, αλλά ευτυχώς η λύση είναι εύκολη! Τα αποσμητικά, τα φυτά εσωτερικού χώρου και μερικές ακόμα συμβουλές, είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους για να αποκτήσουμε ένα σπίτι που μυρίζει υπέροχα!

1. Ανάψτε αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά προσθέτουν μια νότα φρεσκάδας στον χώρο σας και μπορούν να κάνουν όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού πιο όμορφη, ανάλογα με το άρωμα που θα επιλέξετε! Μια καλή λύση είναι να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνες σας τα κεριά που θέλετε να έχετε στο σπίτι σας, ώστε να είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνες χημικές ουσίες.

2. Αρωματικά ξυλάκια

Επειδή δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ τα κεριά αναμμένα χωρίς επίβλεψη, κάτι στο οποίο δεν χρειάζεται να δίνετε μεγάλη προσοχή, είναι τα αρωματικά ξυλάκια. Μπορούν να κάνουν τη μυρωδιά στο σπίτι σας να διαρκέσει για πολλούς μήνες, ενώ έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τις αγαπημένες σας μυρωδιές.

3. Απαλλαγείτε από τα λίπη στην κουζίνα

Αν μαγειρεύετε συχνά, τα λίπη μπορούν να σχηματιστούν ακόμα και σε μέρη που δεν θα περίμενε κανείς. Τα καθαριστικά προϊόντα με βάση τα εσπεριδοειδή κάνουν θαύματα εάν θέλετε να καθαρίσετε τα λίπη στον πάγκο της κουζίνας, τον απορροφητήρα, τον φούρνο μικροκυμάτων και πολλά άλλα, αφήνοντας την κουζίνα σας να μυρίζει εκπληκτικά!

4. Φυτά εσωτερικού χώρου

Δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς καθαριστές του αέρα στην αγορά. Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στην παραγωγή περισσότερου οξυγόνου μέσα στο σπίτι, ενώ απαλλάσσουν τον αέρα από τις τοξικές χημικές ουσίες και το μονοξείδιο του άνθρακα, δίνοντας στο σπίτι πιο φρέσκο άρωμα.

5. Καθαρίστε καλά το μπάνιο

Πόσο συχνά καθαρίζετε ενδελεχώς το μπάνιο σας; Θα πρέπει να προσπαθήσετε να καθαρίσετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα πίσω από όλες τις γωνίες στις οποίες συνήθως δεν δίνετε προσοχή. Χωρίς έναν καλό, βαθύ καθαρισμό, το μπάνιο σας θα αρχίσει να μυρίζει άσχημα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο κρούσματα οξείας ηπατίτιδας αδιευκρίνιστης αιτιολογίας εμφανίστηκαν στην Κύπρο

Άφησε τον ασθματικό γιο της να πεθάνει στον κήπο – Γιατί του πήρε τη συσκευή εισπνοών

Μαμά δείχνει τη χαρά αλλά και τις δυσκολίες της μητρότητας μέσα σε ένα συγκινητικό time-lapse βίντεο