Αυτά τα 14 πράγματα πρέπει να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Αυτά τα 14 πράγματα πρέπει να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, αυτό όλοι το γνωρίζουμε. Από την άλλη, με τον COVID μέσα στα πόδια μας, η απολύμανση χρειάζεται για λόγους υγείας.

Η Kelly Reynolds, αναπληρώτρια καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα μάς συμβουλεύει για το ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που όλοι έχουμε στο σπίτι μας αλλά και για το πώς θα πρέπει να τα καθαρίζουμε σωστά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

1. Ο νεροχύτης πρέπει να καθαρίζεται κάθε μέρα

Ξέρεις ότι ο νεροχύτης της κουζίνας έχει χιλιάδες επιπλέον βακτήρια και μικρόβια απ’ ό,τι η τουαλέτα σου;

Σύμφωνα με την Reynolds είναι ιδαιτέρως σημαντικό να προσέχουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο νεροχύτης καθώς έρχεται σε άμεση επαφή με τη πλειονότητα των τροφίμων τα οποία πρόκειται να καταναλώσουμε αλλά και με τα σκεύη στα οποία θα μαγειρέψουμε και θα σερβίρουμε το φαγητό μας.

Οπότε η απολύμανσή του σε καθημερινή βάση κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα.

Συμβουλή: Τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι ένας πολύτιμος σύμμαχός σας σε αυτή τη φασίνα, καθώς είναι εύκολα στη χρήση τους και έχουν τα κατάλληλα απολυμαντικά συστατικά για να σκοτώσουν τα μικρόβια.

Αν πάλι ανήκετε στην κλασική σχολή των νοικοκυρών που εμπιστεύονται μόνο το σφουγγάρι τους που δεν έχει καμιά απολύτως μορφή απολυμαντικού, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε καθώς μια τέτοια λύση στη πραγματικότητα συμβάλλει στην εξάπλωση των βακτηρίων.

2. Ο πάγκος της κουζίνας θέλει καθάρισμα διαρκώς

Όπως ακριβώς και ο νεροχύτης έτσι και ο πάγκος της κουζίνας έρχεται διαρκώς σε επαφή με άπειρα μικρόβια. Προς αποφυγή μεταφοράς τους στα φαγητά που καταναλώνουμε καλό είναι να τον σκουπίζετε αμέσως μετά από κάθε τρόφιμο που ακουμπάτε στην επιφάνειά του.

3. Το ψυγείο καθαρίζεται μια φορά την εβδομάδα

Στο ψυγείο αποθηκεύουμε διαρκώς μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων που είτε πρόκειται να μαγειρευτούν είτε έχουν μαγειρευτεί και είναι περισσεύματα τα οποία κρατάμε για να τα αξιοποιήσουμε σε μια νέα συνταγή.

Για να κρατήσουμε μακριά τα βακτήρια που εκ των πραγμάτων αναπτύσσονται λόγω της ευαισθησίας των τροφίμων, καλό θα είναι να αποθηκεύετε ξεχωριστά τα ωμά κρέατα από τα υπόλοιπα φαγητά.

Σε περίπτωση διαρροής από μαγειρεμένο φαγητό, σκουπίστε αμέσως τα όποια ζουμιά χυθούν και φυσικά μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το ψυγείο σας τουλάχιστον μια φορά εβδομαδιαίως.

Συμβουλή: Σκουπίστε τα ράφια και τα συρτάρια του ψυγείου με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι και φυσικά μην ξεχνάτε να πετάτε τα χαλασμένα τρόφιμα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr