Τόσο καιρό πλένουμε τις πετσέτες μας με λάθος τρόπο – Οι 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθούμε

Μπορεί να μην το πολυσκεφτόμαστε, αλλά το πλύσιμο των ρούχων είναι μια εργασία που χρειάζεται προσοχή. Ειδικά, όταν πρόκειται για τις πετσέτες μας. Αυτές είναι που έρχονται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό μας όταν εκείνο είναι πεντακάθαρο, όπως και με όλο μας το σώμα.

Θυμηθείτε όταν είχατε πρωτοαγοράσει τις πετσέτες σας πόσο μαλακές ήταν. Συγκρίνετε αυτή την αίσθηση με εκείνη που σας αφήνουν οι πετσέτες σας τώρα. Πόσο σκληρές και στυφές έχουν γίνει;

Διαβάστε επίσης: Αγαπάτε την καθαριότητα; Βάλτε τώρα τα σφουγγάρια στον φούρνο μικροκυμάτων!
Δεν υπάρχει λόγος να τις πετάξετε ακόμα. Υπάρχει ένας τρόπος για να καθαρίζετε σωστότερα τις πετσέτες σας και να παραμένουν μαλακές για περισσότερο.

Πετσέτες: Οι 5 συμβουλές για σωστό πλύσιμο

H Lucy Ackroyd, επικεφαλής σχεδιασμού της γνωστής βρετανικής εταιρείας για πετσέτες και λευκά είδη, Christy, μοιράστηκε μαζί μας τα κορυφαία tips της για το πώς να διατηρήσουμε τις πετσέτες σε καλή κατάσταση για περισσότερο, αλλά και πώς να τις πλένουμε σωστά.

Η πρώτη συμβουλή που δίνει είναι να πλένουμε τις πετσέτες μας ξεχωριστά. Όσο εύκολο κι αν είναι να βάζουμε πλυντήρια με πολλά και διαφορετικά ρούχα μαζί, το να πλένουμε τις πετσέτες μας έτσι μπορεί εύκολα να τις φθείρει και να τις κάνει να γαριάσουν.Σιγουρευτείτε ότι πλένετε τις πετσέτες ξεχωριστά, για να αποφύγετε και το γρήγορο ξεθώριασμα των χρωμάτων”.

Επιπλέον, τόνισε να μην παραγεμίζουμε το πλυντήριο σε κάθε πλύση. Οι πετσέτες, ειδικά, χρειάζονται χώρο μέσα στον κάδο για να “αναπνεύσουν” και να καθαρίσουν σε βάθος. “Αν γεμίζετε με πολλές πετσέτες τον κάδο πλυντηρίου, είναι πιθανό οι πετσέτες να μην πλυθούν καλά, να κρατήσουν υγρασία και όχι μόνο να γαριάσουν, αλλά και να μυρίζουν άσχημα”.

Διαβάστε επίσης: 3 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο

Αποφύγετε το πλύσιμο σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι πετσέτες γαριάζουν και σκληραίνουν. “Οι 40 βαθμοί είναι η ιδανικότερη θερμοκρασία και να για να καθαρίσουν οι πετσέτες σας και για να μην χαλάσουν. Βέβαια, για να απομακρύνετε κάθε βακτήριο ή κάθε σκληρό λεκέ που μπορεί να έχουν οι πετσέτες σας ένα πλύσιμο στους 60 σποραδικά είναι αρκετό”.

Η ειδικός προτείνει να αφήνουμε τις πετσέτες να στεγνώνουν στον αέρα και το φυσικό φως. “Αποφύγετε το στεγνωτήριο, τουλάχιστον για τις πετσέτες, αφού μέσα στο μηχάνημα μπορεί να αναπτυχθεί υγρασία και οι πετσέτες να χάσουν το άρωμά τους, ενώ το φως του ήλιου βοηθά και τα χρώματα – κυρίως το λευκό – όταν δεν είναι πολύ δυνατό, βέβαια”.

Τέλος, η Lucy προτείνει να τινάζουμε τις πετσέτες πολύ καλά πριν τις βάλουμε για πλύσιμο, αλλά και πριν τις απλώσουμε. “Με αυτόν τον τρόπο οι ίνες ‘χαλαρώνουν’ και οι πετσέτες σας παραμένουν μαλακές για περισσότερο”.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα καθαρίσετε εύκολα από το παιδικό καροτσάκι 4 συνηθισμένους λεκέδες

Ποιος θα το περίμενε πως θα υπήρχαν τόσα πολλά μυστικά για το σωστό πλύσιμο των πετσετών, έτσι;