Τηγανητές πατάτες: Η εναλλακτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Τηγανητές πατάτες: Η εναλλακτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Όποιο παιδάκι ή ενήλικα ρωτήσεις θα σου απαντήσει το ίδιο πράγμα. Επειδή, όμως, πόσες τηγανητές πατάτες με κέτσαπ να φας χωρίς να βαρεθείς, βρήκαμε μια πιο ενδιαφέρουσα συνταγή με ωραία αρώματα, υφές και γεύση.

Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:

4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/4 κούπα ελαιόλαδο
4-6 σκελίδες σκόρδο (θα τις ψήσετε στο φούρνο και θα τις λιώσετε)
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
200γρ. φέτα
πιπέρι καγιέν, αλάτι, μαύρο πιπέρι
μαϊντανό για γαρνιτούρα

Για τη σως θα χρειαστείτε:

1/2 κούπα μαγιονέζα με ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρζα ντιζόν
4-6 σκελίδες σκόρδο (ψημένες στο φούρνο)
1 πρέζα σαφράν
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς, ανακατεύετε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τις απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε για 15-20 λεπτά, τις γυρνάτε, μειώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σως. Τόσο απλό! Όταν είναι έτοιμες τις ανακατεύετε με το βασιλικό, τον μαϊντανό και τη φέτα και τις σερβίρετε με τη σως.

Διαβάστε επίσης

Η Halle Berry εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο γιατί κρύβει τα πρόσωπα στις φωτογραφίες των παιδιών της

Τρεις προτάσεις για να ξεσκάσουν και οι γονείς το Σαββατοκύριακο