Τώρα που είναι η εποχή του σταφυλιού τι πιο γευστικό να απολαύσετε ένα παγωτό με γεύση από το αγαπημένο φρούτο του Αυγούστου.
Αν μάλιστα τα σταφύλια είναι και κόκκινα, τότε δεν είναι μόνο η γεύση που θα σας συναρπάσει, αλλά και το χρώμα του.
Βρήκαμε μία πολύ εύκολη συνταγή για παγωτό σταφύλι που θα τη φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά.
Τι θα χρειαστείτε:
2 κιλά κόκκινα σταφύλια καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσι
250 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για περίπου Στη συνέχεια αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Καθαρίζουμε τα σταφύλια μας απ’ τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Όταν το σιρόπι κρυώσει το ενώνουμε με τον πολτό των σταφυλιών και με το ασπράδι του αβγού, το οποίο έχουμε πρώτα χτυπήσει καλά.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.