Τι σχέση έχει ένα χάρτινο πιάτο με τον τοκετό και γιατί πρέπει να δώσουν προσοχή οι μαμάδες;

22 εκατοστά ή 8,6 ίντσες. Αυτή είναι η ακριβής διάμετρος ενός χάρτινου πιάτου. Και είναι επίσης, ο μέσος όρος της διαμέτρου του πλακούντα.

Μετά τη γέννηση του μωρού, συστήνεται στις νέες μαμάδες να είναι προσεκτικές και να ξεκουράζονται τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες. Κι αυτό για καλό!

Ένας από αυτούς τους καλούς λόγους είναι, ότι μετά τον τοκετό, οι μαμάδες αποκτούν μία πληγή στο εσωτερικό της μήτρας, όπου βρισκόταν ο πλακούντας.

Αυτή η πληγή χρειάζεται 4-6 εβδομάδες για να επουλωθεί πλήρως. Μέσα στο εν λόγω χρονικό διάστημα, είναι εξαιρετικά ευάλωτες αιμορραγίες και μολύνσης.

Ακόμη και αν έχουν έναν φυσιολογικό τοκετό χωρίς καν επιπλοκές και νιώθουν καλά, πρέπει απαραιτήτως να προσέχουν και να μην το παρακάνουν, τουλάχιστον για αυτό το διάστημα μετά τον τοκετό.

Έτσι, λοιπόν, νέες μανούλες, προσοχή! Προς τους συζύγους, συντρόφους, γονείς, πεθερικά και φίλους, αφήστε τις να ξεκουραστούν και βοηθήστε τις όσο περισσότερο μπορείτε και μην τις αφήνετε να το παρακάνουν.

Και φυσικά, καλό θα έιναι γενικότερα να ακούτε το σώμα σας και να απευθύνεστε στον γιατρό ή την μαία σας, αν έχετε απορίες!

Πηγή: Love What Matters

Διαβάστε επίσης:

Νέες μανούλες, ελάτε στην ημέρα ταυτόχρονου θηλασμού στην Πλατεία Ελευθερίας

“Βλέποντας την κόρη μου να τα δίνει όλα για να σταθεί στα πόδια της νιώθω δέος”: Ο συγκλονιστικός αγώνας ζωής ενός πρόωρου μωρού

Σχ.χρ. 2022-23: Επιπλέον Εγγραφές για το Πολυπολιτισμικό Κέντρο Φροντίδας Απασχόλησης Παιδιών