Τα μωρά που έχουν γεννηθεί τον Σεπτέμβριο είναι πιο επιτυχημένοι ενήλικες!

Τα πρώτα φύλλα που πέφτουν, ο τέλειος καιρός για ελαφριά πουλόβερ… Υπάρχουν τόσα πολλά που αγαπάτε όσοι έχετε γεννηθεί αυτή την εποχή του χρόνου. Αν ανήκετε στους Παρθένους ή Ζυγούς του Σεπτέμβρη, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να γιορτάζετε τον μήνα της γέννησής σας: Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και του Πανεπιστημίου Νορθουέστερν, τα μωρά του Σεπτεμβρίου τείνουν να γίνονται πιο επιτυχημένα στη ζωή τους!

Οι ερευνητές συνέκριναν μαθητές νηπιαγωγείου που είχαν γεννηθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στη Φλόριντα, όπου τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο στην ηλικία των 5 ετών. Το κράτος έχει ημερομηνία εισόδου στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου (όπως και άλλα 19 κράτη στη χώρα), επομένως τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο ήταν περίπου ένα χρόνο μεγαλύτερα από τους συμμαθητές τους που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Σε τέτοιες νεαρές ηλικίες, αυτό το επιπλέον έτος σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης φάνηκε να κάνει μεγάλη διαφορά.

Τα παιδιά του Σεπτεμβρίου είχαν καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά και όχι μόνο: Ήταν λιγότερο πιθανό να φυλακιστούν για αδικήματα ανηλίκων πριν από την ηλικία των 16 ετών και πιο πιθανό να παρακολουθήσουν και να αποφοιτήσουν από το κολέγιο.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε επίσης ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο στην Αγγλία, τα οποία -ομοίως με τα παιδιά στην Αμερική- ήταν τα μεγαλύτερα στις τάξεις τους σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Αύγουστο, είχαν υψηλότερες σχολικές επιδόσεις. Είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα σε κάποιο υψηλού επιπέδου, όπως το Cambridge ή το Oxford.

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τα γενέθλια των μελλοντικών απογόνων σας ή αρχίσετε να κρίνετε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας που δεν γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γενικές τάσεις προφανώς δεν ανταποκρίνονται πάντα στα ιδιαίτερα ταλέντα του καθενός. Επιπλέον, οι προσπάθειες να αποδειχθεί μια συσχέτιση μεταξύ ενός παιδιού που είναι το μεγαλύτερο στην τάξη του και κάθε επακόλουθης επιτυχίας στην ενηλικίωση, δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα.

Αλλά υπάρχει άλλο ένα σημαντικό εύρημα: Το Πανεπιστήμιο του Σικάγο μελέτησε άτομα ηλικίας 100 ετών που γεννήθηκαν το 1880-1895 και τα συνέκρινε με περίπου 12.000 συγγενείς και συζύγους τους που έζησαν λιγότερα χρόνια. Διαπιστώθηκε ότι όσοι γεννήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες ζωής έως την ηλικία των 100 ετών. Οπότε, όσοι έχετε γεννηθεί τον Σεπτέμβριο, συνεχίστε τις επιτυχίες σας! Είναι ένας καλός λόγος να γιορτάζετε μέχρι να φτάσετε 100 ετών!

πηγή: brit.co