Αυτό ακριβώς συμβαίνει στον τράχηλο της μήτρας κατά τη διάρκεια του τοκετού (video)

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στον τράχηλο της μήτρας κατά τη διάρκεια του τοκετού (video)

Το τι ακριβώς συμβαίνει την ώρα της γέννησης αποκάλυψε με έναν φανταστικό τρόπο μία μαία και εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου παρακολούθησαν το βίντεό της.

Σε ένα στιγμιότυπο που έγινε viral, η 36χρονη Jenny χρησιμοποίησε έναν τροχό κεραμεικής και πηλό, προκειμένου να δείξει πώς διαστέλλεται ο τράχηλος μίας γυναίκας, ενώ γεννά.

«Όταν ανακαλύπτεις τι γίνεται στον τράχηλό σου κατά τον τοκετό», λέει στην αρχή το βίντεο δείχνοντας την μαία να δημιουργεί ένα μικρό άνοιγμα στον πηλό.

Στο 17 δευτερολέπτων βίντεο η 36χρονη χρησιμοποιεί τα δάχτυλά της για να δείξει πώς διαστέλλεται ο τράχηλος της γυναίκας, ξεκινώντας από το 1 εκατοστό μέχρι τα 10, όταν έρχεται η ώρα να κάνει τις ωθήσεις για να γεννηθεί το μωρό.

«Θέλατε ποτέ να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει στον τράχηλό σας, ενώ γεννάτε;. 1-10 εκατοστά, όπως φαίνεται στον πηλό;. Πόσο φανταστικά είναι τα σώματά μας, που μπορούν να ανοίγουν κατά αυτόν τον τρόπο και να φέρνουν ένα μωρό στον κόσμο;», λέει η ίδια.

Το βίντεο συγκέντρωσε πάνω από 7,2 εκατομμύρια views και σχεδόν 5.300 σχόλια από τη στιγμή της δημοσίευσής του.

Δεν ήταν μάλιστα, λίγες γυναίκες που σχολίασαν, ότι νιώθουν υπερήφανες που το σώμα τους έκανε κάτι τέτοιο και έφερε στον κόσμο τα παιδιά τους.

Δείτε το βίντεο:

@thelumpymug Ever wanted a visual of what happens to your cervix during birth? 1 -10 centimeters, as shown in clay? How amazing are our bodies to be able to open and birth a baby?! #childbirth #birthtok #laboranddelivery #cervicaldilation #midwivesoftiktok #doulasoftiktok #immediatelyno #epiduralplease ♬ original sound – The Late Late Show

Για την ιστορία η Jenny, παραιτήθηκε από τη δουλειά της, καθώς κουράστηκε υπερβολικά από τους τοκετούς και το γύρισε στην κεραμεική, που βέβαια η θεματική της έχει να κάνει με τη μητρότητα, όπως θα δείτε στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram με το όνομα The Lumpy Mug.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνησαν οι φίλαθλοι της Μπεσίκτας – Σταμάτησαν τον αγώνα πετώντας κουκλάκια για τα παιδιά του σεισμού (vid)

Κτηνωδία: Δηλητηρίασαν μικρά παιδιά για να κλείσουν σχολεία θηλέων (video)

Βeignets: Τα μαγικά πιτάκια της ταινίας «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» που θα λατρέψουν τα παιδιά