Ταξιδεύουμε στην Κίνα… και φτιάχνουμε noodles με λαχανικά

Ταξιδεύουμε στην Κίνα και φτιάχνουμε noodles με λαχανικά

Ένα ταξίδι στην μακρινή Κίνα φαντάζει λιγάκι δύσκολο. Καθόλου δύσκολο, όμως δεν είναι να φέρουμε τις γεύσεις της και το άρωμά της στην κουζίνα μας.

Στα παιδιά οι εξωτικές ονομασίες κάποιων φαγητών τους κινούν την περιέργεια, θέλουν να μάθουν τι είναι ακριβώς, από πού προέρχεται το όνομά τους κλπ.

Έτσι λοιπόν, φωνάξτε τα τα σήμερα στην κουζίνα για να φτιάξετε noodles, δείξτε τους τι είναι αυτά τα λεπτά ασιατικά ζυμαρικά και μάθετέ τα να τα συνυάζουν με τα φρέσκα λαχανικά της μεσογειακής κουζίνας.

Τι θα χρειαστείτε
  • 1 πακέτο noodles (κινέζικα ζυμαρικά)
  • 3-4 καρότα που έχετε βράσει προηγουμένως
  • 1 φλιτζάνι φασολάκια
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, που θα κόψετε σε μακριές, λεπτές λωρίδες
  • 2 κούπες καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια φετούλες
  • 4 κ.σ. σόγια
Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα noodles σύμφωνα με τις οδηγιές της συσκευασίας, προσθέτοντας 2 σταγόνες λάδι για να μη κολλήσουν και σουρώνουμε.

Σε αντικολλητικό σκεύος με 2 κουτ. σούπας λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθήνει, προσθέτουμε καρότα, πιπεριά, μανιτάρια, φασολάκια και κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα noodles ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα λαχανικά, προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε.

Σερβίρετε το πιάτο σας ζεστό.

Σχετικά άρθρα: Ζυμαρικά με μπρόκολο, σπανάκι και τυρί – Ο καλύτερος τρόπος για να πείσετε τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά τους