Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο, ντοματίνια και πολύχρωμες πιπεριές: Μία καλοκαιρινή πανδαισία

Η λέξη καλοκαίρι μας φέρνει στο μυαλό την ανεμελιά, τον ήλιο, την παραλία και τη θάλασσα. Και αν σκεφτούμε τη θάλασσα, μάς έρχονται στο μυαλό τα κοχύλια. Μάλιστα!

Τι θα λέγατε να συνδυάσουμε το καλοκαίρι και τα κοχύλια και να φτιάξουμε μια υπέροχη συνταγή, πολύχρωμη και πεντανόστιμη που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια;

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο, πιπεριές και ντοματίνια.

Σχετικά άρθρα: Ταλιατέλες με αρακά και κοτόπουλο: Ένα ανοιξιάτικο, ελαφρύ πιάτο για όλη την οικογένεια

Τι θα χρειαστείτε

  • Ένα πακέτο κοχύλια (ζυμαρικά)
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά (γλυκιά Φλωρίνης)
  • 6-7 ντοματίνια
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 φύλλα βασιλικό
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτάς
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • τριμμένο τυρί της επιλογής σας

Σάλτσα για τη βάση

  • 2 ώριμες μεγάλες τριμμένες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Βράστε τα κοχύλια στο ζωμό κοτόπουλο τόσο όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.

Σοτάρετε σε ένα τηγανάκι. Μόλις πάρει χρώμα, αφαιρέστε το από το τηγάνι και βάλτε το σε ένα πιάτο.

Στο τηγάνι έπειτα, ρίξτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που θα έχετε ψιλοκόψει (αν βάλετε και μανιτάρια, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα μαζί με τις πιπεριές να σοταριστούν. Αφήστε τα να μαραθούν και προσθέστε το κοτόπουλο.

Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώστε και αφαιρέστε από τη φωτιά.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Ρίξτε μέσα στη γέμιση με το κοτόπουλο που ετοιμάσατε 1-2 κουταλιές από το τριμμένο τυρί που θα χρησιμοποιήσετε στο τέλος.

Φτιάξτε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα για τη βάση. Αυτή η σάλτσα θα μπει στον πάτο του ταψιού, όπου από πάνω έπειτα θα τοποθετήσετε τα κοχύλια.

Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το λάδι, ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να εξαμτιστούν τα υγρά.

Βάλτε τη σάλτσα στον πάτο του ταψιού και αρχίστε σιγά σιγά να γεμίζετε τα κοχύλια σας. Στρώστε τα με σειρά μέσα στο ταψί. Τέλος προσθέστε όσο τυρί θέλετεαπό επάνω, τοποθετήστε τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.

Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.