Σήμερα φτιάχνουμε μακαρόνια φούρνου – Ένα λαχταριστό φαγητό που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Γιατί να φτιάξετε μακαρόνια φούρνου και όχι τα κλασσικά με την κόκκινη σάλτσα; Όλα κρύβονται σε αυτή τη στρώση τυριού στην κορυφή, η οποία λιώνει μέσα στον φούρνο και χαρίζει στο φαγητό την υπέροχη, λαχταριστή του γεύση και το κάνουν τόσο ξεχωριστό…

Υλικά:

  • 450γρ. Ζυμαρικά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 450γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 700γρ. Τοματάκια
  • ½ κούπα βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
  • ¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Λαδώστε ένα πυρέξ ή το σκεύος που χρησιμοποιείτε για φαγητά στον φούρνο. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμυδάκι. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για ένα λεπτό ακόμα το τσιγάρισμα. Στη συνέχεια, ρίξτε στο τηγάνι τον κιμά, αλατοπιπερώστε, μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μαγειρέψτε τον. Προσθέστε τα τοματάκια και τον βασιλικό και σιγοβράστε, για περίπου 10 λεπτά.

Όταν όλα είναι έτοιμα, ανακατέψτε τον κιμά με τα μακαρόνια και μεταφέρετε στο πυρέξ. Καλύψτε με την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα τυριά να λιώσουν καλά. Περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.