Ψωμί από τα χεράκια σας: Εύκολη συνταγή για να ζυμώσετε στο σπίτι

ψωμί

Σε όλους μας αρέσει η μυρωδιά από το φρεσκοψημμένο ψωμί όταν αυτό βγαίνει από τον φούρνο και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή φέτα φρέσκου ψωμιού.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκό ψωμί με πραλίνα σοκολάτας

Δώστε στην οικογένειά σας αυτή την υπέροχη αίσθηση φτιάχνοντας το δικό σας ψωμί στο σπίτι με την παρακάτω εύκολη συνταγή.

Υλικά:

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια αλάτι

7γρ. μαγιά

3 κουταλιές λάδι

300ml νερό

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Κάντε μία τρύπα στη μέση και προσθέστε το νερό και το λάδι. Ανακατέψτε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας είναι στυφή προσθέστε λίγο νερό ακόμα (1-2 κουταλιές) και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Δουλέψτε τη ζύμη σας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 10 λεπτά. Όταν η ζύμη μαλακώσει αρκετά τοποθετήστε τη σε μπολ που έχετε λαδώσει και σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα (θα γίνει σχεδόν διπλάσια).

Σε ένα ταψί στρώστε χαρτί ψησίματος. Ζυμώστε τη ζύμη ξανά ώστε να φύγει όλος ο αέρας και στη συνέχεια σχηματίστε μια μπάλα με αυτή. Τοποθετήστε τη μπάλα ζύμης στο ταψί και αφήστε τη για μία ακόμη ώρα να φουσκώσει.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα. Πασπαλίστε το καρβέλι σας με λίγο αλεύρι και με ένα αιχμηρό μαχαίρι χαράξτε το.

Ψήστε για 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και να ακούγεται «κούφιο» όταν το χτυπάτε από κάτω. Αφήστε να κρυώσει σε μία σχάρα.