Πολύχρωμο ριζότο: Ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο που θα λατρέψουν τα παιδιά

Η καθημερινότητα των μαμάδων έχει πολλές υποχρεώσεις. Πόσο μάλλον, όταν είναι και εργαζόμενες, που ο χρόνος περιορίζεται. Και το μεσημεριανό φαγητό είναι μέσα στις υποχρεώσεις που δεν πρέπει να… αφήνονται για άλλη στιγμή.

Το Infokids.cy βρήκε μία εύκολη και «πολύχρωμη» συνταγή για ριζότο, την οποία θα λατρέψουν ακόμη και τα πιο «δύσκολα» παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε

2 κούπες λευκό μακρύκοκκο ρύζι
4 κούπες ζωμός κοτόπουλου
1 μεγάλο κολοκυθάκι, τριμμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.σ. βούτυρο
λίγο γάλα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και το σοτάρετέ, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ασπρίσει κάπως.

Ρίξτε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου, αφήστε το να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και μισοσκεπάστε τη κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του.

Απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, το τριμμένο κολοκυθάκι, το τριμμένο καρότο τη παρμεζάνα και τη σκόνη σκόρδου.

Ανακατέψτε καλά, καλύψτε τη κατσαρόλα και αφήστε το ριζότο να «σταθεί» για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε άλλη μια φορά, προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας και λίγο γάλα, αν θέλετε να αραιώσετε κάπως την πηχτή υφή.