«Νομίζαμε ότι το μωρό μας είχε απλώς ξηροδερμία αλλά ήταν κάτι χειρότερο»

«Νομίζαμε ότι το μωρό μας είχε απλώς ξηροδερμία αλλά ήταν κάτι χειρότερο»

Δεν πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγοράκι της, αφού έξι εβδομάδες μετά την γέννησή του ανακάλυψε ότι υπέφερε από μια σπάνια δερματική πάθηση.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρούλης μου ήταν μόλις 6 εβδομάδων. Παρατηρήσαμε ότι το δερματάκι του ήταν πάρα πολύ ξηρό» είπε η μαμά.

Αυνέχισε λέγοντας ότι καθώς περνούσε ο καιρός, το δέρμα του μωρού της γινόταν όλο και πιο ερυθρό, ξεφλούδιζε και μάτωνε.

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΕΙ

Το έκζεμα του γιου της ήταν μια σοβαρή και επώδυνη κατάσταση καθώς κάλυπτε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου του. Μάλιστα, οι γιατροί της είχαν πει ότι ήταν πολύ πιθανό να του μείνουν έντονα σημάδια

Η  μητέρα έλεγε ότι μέχρι και μια αγκαλιά ήταν αρκετή για να πονέσει τον γιο της, ο οποίος πραγματικά υπέφερε. Για να βοηθήσουν το μωράκι, του έβαζαν ισχυρές κρέμες στεροειδούς δράσης και τον τύλιγαν με επιδέσμους. «Για τρεις εβδομάδες το σώμα του ήταν καλυμμένο με επιδέσμους, σαν μούμια» δήλωσε.

Τώρα, ο μικρούλης είναι 4 ετών και ευτυχώς, το έκζεμα έχει υποχωρήσει αρκετά. Οι συγκεκριμένες κρέμες φαίνεται να έχουν καλή επίδραση πάνω του.

«Έχει ακόμα πίσω από τα γόνατά του και τους αγκώνες του. Κάποιες φορές βρίσκεται σε έξαρση, αλλά οι κρέμες καταπραΰνουν το έκζεμα. Μας είπαν ότι καθώς μεγαλώνει θα γίνεται καλύτερα και ήδη έχουμε παρατηρήσει σε αυτά τα τέσσερα χρόνια τεράστιες βελτιώσεις», σημείωσε η μαμά του.

Πηγή: Liverpool Echo

Διαβάστε επίσης:

Πεμφιγοειδές της κύησης: Πώς μπορεί να γίνεις αλλεργική στο δέρμα σου κατά την εγκυμοσύνη

«Μας πέταξαν έξω από το αεροπλάνο επειδή το παιδί μου είχε σπάνια δερματική πάθηση»

8 τύποι δερματικών εξανθημάτων στα παιδιά που μπορεί να είναι συμπτώματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τους ειδικούς