Γεννήθηκε 450 γραμμάρια και η αγκαλιά του δίδυμου αδελφού του το βοηθά να ζήσει

Ο δεσμός ανάμεσα στα αδέλφια λένε πως είναι πολύ ισχυρός. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για διδυμάκια.

Η άποψη αυτή αποτυπώθηκε πλήρως στην πράξη από πανομοιότυπα δίδυμα, με τις αγκαλιές του ενός να βοηθούν τον μόλις 500 γραμμαρίων αδερφό του να επιβιώσει και να δώσει τη μάχη για τη ζωή.

Ο Τσέστερ Γκρέιβς γεννήθηκε πρόωρα στις 28 εβδομάδες στις 15 Ιουλίου φέτος, ζυγίζοντας μόλις 450 γραμμάρια, ενώ ο αδερφός του Ότις ζύγιζε 1,5 κιλό. Μετά από έξι εβδομάδες, ο Ότι πήρε εξιτήριο και ζυγίζει τώρα 2,7 κιλά, αλλά ο μικροσκοπικός Τσέστερ παλεύει για την ζωή του από τη γέννησή του και ζυγίζει πλέον 1,5 κιλό.

Η συγκινητική αγκαλιΑ

Οι γονείς του, η 32χρονη Κέλι και ο 35χρονος σύζυγός της Μπίλι από το Έσεξ λένε ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ο αγώνας του Τσέστερ για επιβίωση οφείλεται στον δεσμό που ανέπτυξε με τον δίδυμο αδερφό του, Ότις.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η αγκαλιά με τον δίδυμο αδερφό του, τον βοήθησε να συνεχίσει να παλεύει» είπε η Κέλι.

«Τα δίδυμα συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τη γέννησή τους στις 22 Σεπτεμβρίου, κάτι που ήταν απίστευτα συναισθηματικό. Ήταν όλα όσα περίμενα και παρόλο που ο Ότις κοιμόταν, ο Τσέστερ είχε τέτοια εμμονή με τον αδερφό του που δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω του».

Οι συγκινητικές φωτογραφίες δείχνουν τα δίδυμα να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κατά τη διάρκεια οικογενειακών επισκέψεων στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου, όπου πιθανότατα ο Τσέστερ θα παραμείνει για άλλους δύο μήνες.

Όπως λέει η μητέρα τους: «Από την ημέρα που έσπασαν τα νερά μου στις 28 εβδομάδες, ζούμε σε μια δίνη. Είμαστε όμως, τόσο τυχεροί που ο Τσέστερ είναι μαχητής και παρά τα όσα έχει περάσει, εξακολουθεί να παλεύει για να επιστρέψει στο σπίτι και να είναι με τους γονείς του, τον Ότις και την υπόλοιπη οικογένεια. Είναι ακόμη με οξυγόνο. Ανυπομονούμε να επιστρέψει σπίτι. Ελπίζουμε να έρθει το Νοέμβριο».

Τα προβλήματα υγείας του Τσέστερ

Τα προβλήματα υγείας του Τσέστερ έγιναν εμφανή στον υπέρηχο των 16 εβδομάδων της Κέλι όπου ενημερώθηκε ότι τα μωρά διαφέρουν σε μέγεθος κατά 25% – κάτι που απασχόλησε τους γιατρούς. Η διαφορά μεγέθους μεταξύ των διδύμων, οφειλόταν σε μια κατάσταση που ονομάζεται Επιλεκτικός Περιορισμός Ενδομήτριας Ανάπτυξης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Τσέστερ να μην λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά από τον πλακούντα, σταματώντας την ανάπτυξή του.

Στις 19 εβδομάδες, εισήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου για χειρουργική θεραπεία με λέιζερ.

«Έπρεπε να κάνω ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση με λέιζερ μέσω της οποίας εισέρχονται στη μήτρα για να φτάσουν στον πλακούντα και να σκοτώσουν τα αιμοφόρα αγγεία που συνδέουν τα δύο μωρά. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε για να χωρίσουν τα μωρά στη μήτρα, έτσι ώστε εάν ο Τσέστερ δεν επιβίωνε, θα προστατευόταν ο Ότις από το να πεθάνει ή να μείνει με διαρκή εγκεφαλική βλάβη», εξήγησε η μητέρα.

Μετά το χειρουργείο, η Κέλι και ο σύζυγός της έμαθαν από τους γιατρούς ότι ο Τσέστερ έπαιρνε περίπου 25 γραμμάρια βάρους την εβδομάδα, ενώ ο αδερφός του περίπου 100 γραμμάρια.

«Σε κάθε υπέρηχο, μου έλεγαν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, κάτι που ήταν σπαρακτικό. Έφευγα και έτρωγα περίπου 200 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα για να τον βοηθήσω να μεγαλώσει και έπινα περίπου 5 λίτρα νερό για να προσπαθήσω να ανεβάσω τα επίπεδα του Τσέστερ που ήταν πολύ χαμηλά. Αυτό δεν ήταν αποδεδειγμένο ότι θα τον βοηθούσε, αλλά προσπάθησα να κάνω ότι μπορούσα», προσθέτει η μαμά.

Η κατάσταση του Τσέστερ σταθεροποιήθηκε αλλά στις 28 εβδομάδες έσπασαν τα νερά της Κέλι. «Σε αυτό το σημείο, ο Τσέστερ ζύγιζε μόλις 485 γραμμάρια, το οποίο ήταν κοντά στο σημείο να θεωρηθεί βιώσιμο, αλλά μας είπαν ότι ο καρδιακός του ρυθμός συνέχιζε να μειώνεται και πως οι πιθανότητες επιβίωσης από καισαρική ήταν χαμηλές. Απλώς έπρεπε να ελπίζουμε ότι θα συνέχιζε να παλεύει», σημείωσε.

Γεννήθηκε μόλις 458 γραμμάρια

Η Κέλι υποβλήθηκε σε καισαρική και ενώ ο Ότις ανέπνευσε αμέσως αλλά ο Τσέστερ έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί καθώς είχε γίνει πολύ αδύναμος κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Ο Ότις βγήκε πρώτος και τον έβαλαν σε θερμοκοιτίδα. Όταν βγήκε ο Τσέστερ, βρήκαν έναν κόμπο στον λώρο του που σταματούσε την ανάπτυξή του και έπρεπε να διασωληνωθεί αμέσως για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης. Έκτοτε έπρεπε να παλέψει με πολλά ζητήματα όπως εντεροκολίτιδα, η οποία είναι μια σοβαρή κατάσταση. Είχε επίσης μία τρύπα στην καρδιά του, η οποία ανακαλύφθηκε στη συνέχεια και η οποία ευτυχώς έκλεισε, ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια», τονίζει η μητέρα των δύο μωρών.

Η Κέλι και ο Μπίλι μπόρεσαν να πάρουν τον Ότις σπίτι μετά από 46 ημέρες νοσηλείας, αλλά ο Τσέστερ έπρεπε να παραμείνει στο οξυγόνο.

Σύμφωνα με τους γονείς του, η αγκαλιά του Ότις στον μικροσκοπικό Τσέστερ, τον βοήθησε να παλέψει για τη ζωή του.

Ολοι μαζι στο σπιτι

Το ζευγάρι έχει άλλα τρία παιδιά, την 10χρονη Φοίβη, την 8χρονη Φλόρενς και τον 5χρονο Άλμπερτ για τα οποία λένε ότι είναι πολύ υποστηρικτικά.

«Τα άλλα μας παιδιά είναι απίστευτα. Ανυπομονούν να φέρουμε τον Τσέστερ στο σπίτι, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τον συναντήσουν λόγω του κορωνοϊού» είπε η Κέλι.

Από την γέννησή του ο Τσέστερ έχει τριπλασιάσει το βάρος του, ζυγίζοντας πλέον 1,5 κιλό και οι γονείς ανυπομονούν να τον πάρουν σπίτι. «Πρέπει να πάρει άλλα 255 γραμμάρια και πιθανότατα θα του παρέχουμε οξυγόνο όταν έρθει στο σπίτι, αλλά ελπίζουμε ότι σε έναν ή δύο μήνες θα μπορέσει να γνωρίσει την υπόλοιπη οικογένεια».

Πηγές: Daily Mail, iefimerida

Διαβάστε επίσης:

Θυμάστε το 3χρονο παιδί που έκανε χημειοθεραπεία και η φωτογραφία του έγινε viral; Σήμερα είναι καλά!

Διδυμάκια γεννήθηκαν πρόωρα, τα κατάφεραν και σήμερα κλείνουν τα 2! (εικόνες)

Ο άνθρωπος που έσωσε μία γενιά πρόωρων μωρών κάνοντας τις… θερμοκοιτίδες αξιοθέατο