Μωράκι γεννήθηκε με μισή καρδιά, αλλά τα κατάφερε!

Ο μικρός Μπόμπι γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020, φαινόταν υγιέστατος και οι γονείς του έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας για τον ερχομό του.

Ωστόσο, το νεογέννητο πέρασε τις πρώτες 100 ημέρες της ζωής του στο παιδιατρικό νοσοκομείο Alder Hey όταν διαγνώστηκε με μια σοβαρή καρδιακή πάθηση που ονομάζεται υποπλαστικό σύνδρομο αριστερής καρδιάς.

Η 25χρονη μητέρα του, όπως ανέφερε, έπαθε το μεγαλύτερο σοκ της ζωής της, όταν έμαθε πως το μωράκι της είχε μισή καρδιά.

«Tο ταξίδι του Μπόμπι ήταν μεγάλο και τρομακτικό, αλλά τελικά φτάσαμε στο τέλος το οποίο είναι αίσιο. Όταν γεννήθηκε δεν κατάλαβα να έχει κάτι. Πέρασα την πρώτη νύχτα μαζί του και ήταν καλά. Το μόνο που με ανησυχούσε ήταν η αναπνοή του, η οποία μου φάνηκε πιο γρήγορη από τη δική μου. Το είπα στους γιατρούς, και η περιπέτειά μας ξεκίνησε», δήλωσε η μητέρα.

Τι ειναι το υποπλαστικο συνδρομο της αριστερης καρδιας

Πρόκειται για μία σπάνια καρδιακή πάθηση, η οποία εμφανίζεται σε ένα στα 5.000 μωρά, και είναι γνωστό ως σύνδρομο μισού καρδιακού βάρους.

Το Υποπλαστικό Σύνδρομο της Αριστερής Καρδιάς εντοπίζεται κανονικά όταν το μωρό έχει συμπληρώσει τις 20 εβδομάδες, αλλά στον μικρό μπόρεσαν και το είδαν νωρίτερα – κάτι πολύ σπάνιο όπως λένε οι γιατροί.

«Ήταν πολύ δύσκολο και υπό το βάρος της πανδημίας δεν μπορούσαμε να δούμε τις οικογένειές μας μέχρι και τον Ιανουάριο, οπότε και πήραμε το μωρό στο σπίτι», τόνισε η μητέρα.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι το μωρό μας είναι εδώ και είναι το πιο γενναίο αγοράκι που γνωρίζω, ο αγώνας και η δύναμή του με εκπλήσσουν όλο και περισσότερο καθημερινά» λέει η 25χρονη μητέρα.

Με πληροφορίες από Lancs Live

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Αντώνη: «Άκουσα ξανά τη λέξη μαμά που στερήθηκα 2 χρόνια»

«Πατέρας χτυπούσε τη μάνα, μας κάλεσε το παιδί»: Οι ήρωες των ασθενοφόρων μιλούν για όσα ζουν καθημερινά

Ο 7χρονος Λέων πάσχει από σπάνια γενετική ασθένεια και μας χρειάζεται όλους