Νέος μπαμπάς εξηγεί γιατί… δεν ξυπνά τη νύχτα για να φροντίσει το μωρό

Νέος μπαμπάς εξηγεί γιατί... δεν ξυπνά τη νύχτα για να φροντίσει το μωρό

Ένα μωρό, όταν έρχεται στον κόσμο είναι δύσκολο. Νομίζουμε πως ξέρουμε τι να κάνουμε, αλλά στην πρώτη άυπνη νύχτα ή έναν ύπνο που διακοπεί, τότε βλεπουμε με καθαρό μάτι τι ακριβώς συμβαίνει. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν με λίγο ύπνο, ωστόσο υπάρχουν κι εκείνοι που δυσκολεύονται. Και ειδικά οι μαμάδες, που χρειάζονται υποστήρξη σε αυτές τις αγχώδεις στιγμές.

Και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται πλήρως αυτήν την ζόρικη στιγμή μίας μαμάς, όπως ο… νέος μπαμπάς της ιστορίας που ακολουθεί.

Ο ίδιος και η σύζυγός του βρίσκονται στη μέση μίας ας το πούμε διαμάχης. Εκείνος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί είναι εκνευρισμένη μαζί του και αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη των χρηστών του διαδικτύου.

«Έχουμε ένα μωρό δύο μηνών και όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά αγχωτικό και για τους δυό μας. Η σύζυγός μου έχει άδεια μητρότητας κι εγω ξεκίνησα σε καινούρια δουλειά, μία εβδομάδα μετά τη γέννηση του γιου μας. Έχουν αλλάξει πολλά στο χρονοδιάγραμμα της ημέρας μας. Είμαι πολύ αγχωμένος και φορτισμένος με την νέα μου δουλειά, τις ευθύνες, τη νέα πολιτική και σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου έχω εξαντληθεί», έγραψε αυτός ο νέος πατέρας.

Και συμπλήρωσε, πως είπε στη σύζυγό του, ότι δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο σε αυτό και να καταλήγει να έχει λιγότερες ξεκούραστες νύχτες.

«Μου πρότεινε μία συμβιβαστική λύση: να μένω ξύπνιος τουλάχιστον μία μερα την εβδομάδα, πχ Παρασκευή. Ωστόσο, όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπορώ να το κάνω! Νιώθω εξαντλημένος. Δεν μπορώ να ξυπνάω. Επιπλέον, θέλω να είμαι αποδοτικός στη δουλειά μου και ο διακεκομμένος ύπνος, έστω για μια φορά την εβδομάδα, δεν με βοηθάει…», σημείωσε.

Εκείνος από την πλευρά του της πρότεινε να κρατάει το μωρό τα απογεύματα, όταν επιστρέφει από το γραφείο, και τα Σαββατοκύριακα.

«Δεν της φτάνει αυτό και έχει θυμώσει πολύ μαζί μου. Με κάνει να αισθάνομαι ανεπαρκής και μπερδεμένος, δεν ξέρω τί άλλο να κάνω!», έγραψε.

Όσο για τους χρήστες του διαδικτύου… μάλλον δεν του είπαν αυτά που περίμενε να ακούσει και δέχθηκε κριτική, με άλλους να του επισημαίνουν ότι δεν βοηθάει περισσότερο τη γυναίκα του με το νεογέννητό τους ενώ αρκετοί του συνέστησαν να μην φέρεται τόσο εγωιστικά και να αντιμετωπίσει την οικογένειά του με ενσυναίθηση και συμπόνια.

Πηγή ιστορίας: Cafemom

Διαβάστε επίσης:

Οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου αποδείχθηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες

Παναγιώτης Θεόφιλος – Δανάη Παναγιώτου: Εικόνες από την υπέροχη βάφτιση της κόρης τους

Δωρητής σπέρματος «έκρυβε» γενετικό σύνδρομο που προκαλεί νοητική υστέρηση – «Γέννησε» 15 παιδιά