“Μια μικρή ελίτσα στο μάτι μου αποδείχθηκε πραγματικός εφιάλτης”: Μια μαμά προειδοποιεί

Οι “αναμνήσεις” που μας εμφανίζει ανά διαστήματα το Facebook βοήθησαν αυτή τη μαμά να ανακαλύψει μια κρυμμένη ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να έχει βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Jennifer Pineirovigo από τη Florida παρατήρησε μια σκούρα κηλίδα κάτω από το δεξί της μάτι και την αγνόησε θεωρώντας πως πρόκειται για κάποια νέα ελίτσα.

Ωστόσο, μια “ανάμνηση” του Facebook από το 2020 της έδειξε, ότι το σημάδι αυτό υπήρχε από τότε, και την έκανε να ανησυχήσει.

Έτσι, τον περασμένο Μάρτιο, η δασκάλα φυλακών, διαγνώστηκε με βασικοκύτταρο καρκίνωμα -έναν τύπο καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται συνήθως στις περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο και ειδικά το πρόσωπο.

Τώρα η 40χρονη καλεί τον κόσμο να φορά αντηλιακό σε καθημερινή βάση, ακόμα και τον χειμώνα, καθώς ο κίνδυνο είναι μεγάλος.

Τι έκανε μετά το ραντεβού στον δερματολόγο

Μετά τη διάγνωση η Jennifer προγραμμάτισε χειρουργείο, με το οποίο αφαιρέθηκε το σημάδι, αφού λεπτά στρώματα δέρματος κόπηκαν από το σημείο, μέχρι να υπάρχουν άλλα καρκινικά κύτταρα. Η επέμβαση έγινε χωρίς ολική αναισθησία, μόνο τοπική.

“Καθώς το χειρουργείο προχωρούσε, καταλάβαινα ότι δεν θα είναι κάτι απλό. Θα άφηνε μεγάλο σημάδι στο πρόσωπό μου. Ο γιατρός μου είπε, ότι θα χρειαζόμουν πλαστική για να το επιδιορθώσω. Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη…”

Ευτυχώς, η πλαστική επέμβαση ακολούθησε πολύ σύντομα και έγινε ολική αναισθησία, κατά την οποία έγινε πολύ σωστή επιδόρθωση. Της πήρε 2 μήνες να αναρρώσει και χρειάστηκε ένα ακόμα χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί η πληγή, αφού οι γιατροί ανακάλυψαν, ότι εμφάνισε αλλεργία στο makeup που χρησιμοποιούσε για να την καλύψει.

“Λυπάμαι που θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου σημαδεμένη, αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων που άκουσα το ένστικτό μου και πήγα εγκαίρως στον δερματολόγο, γιατί αν δεν το είχα κάνει ίσως να ήμουν νεκρή τώρα. Το μεγάλο μου λάθος ήταν, ότι δεν φορούσα αντηλιακό στο πρόσωπο. Πλέον το κάνω ευλαβικά και αυτό ζητώ και από τους υπόλοιπους!”

πηγή: TheSun

Διαβάστε ακόμα:

Φρίκη: Κροκόδειλος κατασπάραξε 8χρονο μπροστά στα μάτια των γονιών του!

Συγκλονίζει γυναίκα 102 ετών που βρήκε τον τάφο του μωρού της 76 χρόνια μετά

Πώς το οριγκάμι έδινε ελπίδα στη 12χρονη σύμβολο των αθώων θυμάτων του Πολέμου