Πιστέψτε την μητέρα που σας υπενθυμίζει ότι είστε αρκετά καλή και ότι δεν υπάρχει η τέλεια μαμά

«Μια μητέρα μου είπε κάποτε: ότι δεν κρατούσα το μωρό μου σωστά

ότι ο λόγος που έκλαιγε ήταν γιατί δεν είχα αρκετό γάλα γι’ αυτήν

ότι ο χρόνος που περάσαμε χωριστά μετά τη γέννησή της μπορεί να επηρέασε τη σχέση μας

ότι αν νιώθω ανήσυχη, μπορεί να το αισθανθεί αυτό, και να είναι ανήσυχη και η ίδια ότι δεν πρέπει ποτέ να κλαίω μπροστά της, γιατί θα την κάνω να νιώθει

ότι δεν την αγαπάω

ότι άλλες μητέρες δεν δυσκολεύονται τόσο πολύ να κοιμίσουν το μωρό τους

ότι σαφώς πρέπει να κάνω κάτι λάθος, αν μου φαίνεται τόσο δύσκολο να βγάλω την μέρα.

Ποια ήταν αυτή η φρικτή μητέρα που μου είπε όλα αυτά τα πράγματα; Ήταν μια φοβισμένη μητέρα που δεν είχε κοιμηθεί αρκετά για πολλές εβδομάδες.

Μία ανήσυχη μητέρα που πληγώθηκε βαθιά από την ιστορία της γέννας της, που δεν πήγε καθόλου όπως θα ήθελε, όπως ονειρευόταν.

Μια μητέρα που ήταν μόνη, τις περισσότερες μέρες, χωρίς να νιώθει ασφάλεια ή χωρίς να έχει έναν άνθρωπο για να μιλήσει.

Εγώ ήμουν αυτή η μητέρα. Αυτά ήταν το λόγια που έλεγα στον εαυτό μου.

Αλλά εκείνη η μητέρα, είναι τώρα μία άλλη μητέρα. Είναι κουρασμένη, αλλά ξεκουράζεται όταν μπορεί. Ανησυχεί μερικές φορές, αλλά νιώθει πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Πονάει και θεραπεύεται την ίδια στιγμή, αναγνωρίζει την πρόοδό της και ελπίζει για το μέλλον.

Αυτή η μητέρα ξέρει πώς να εντοπίζει μία φωνή που της λέει ψέματα, τώρα. Αυτή η μητέρα βρίσκει τον δρόμο της, τον δικό της τρόπο να είναι μαμά. Αυτή η μητέρα εμπιστεύεται τον εαυτό της. Αυτή η μητέρα ξέρει ότι είναι αρκετά καλή, ακόμη και όταν αυτή η άλλη μητέρα προσπαθεί να την πείσει ότι τα κάνει όλα λάθος.

Υπάρχουν δύο είδη μητέρων και οι περισσότερες από εμάς είμαστε και τα δύο. Αλλά πιστέψτε την μητέρα που σας υπενθυμίζει ότι είστε αρκετά καλή. Ότι δεν υπάρχει η τέλεια μαμά. Ότι πραγματικά είναι ΤΟΣΟ δύσκολο μερικές φορές, και αυτό είναι εντάξει. Αυτή την μητέρα να ακούτε, γιατί λέει την αλήθεια. Πιστέψτε την».

Healing Parenting