Η τραγουδίστρια των Nightwish διαγνώστηκε με καρκίνο: “Θέλω να δω τη κόρη μου να ενηλικιώνεται, θέλω να ζήσω!”

Η τραγουδίστρια των Nightwish διαγνώστηκε με καρκίνο

Αν είστε λάτρεις της metal μουσικής γνωρίζετε σίγουρα τους Nightwish και την τραγουδίστριά τους Φλουρ Γιάνσεν (Floor Jansen), η οποία έχει ερμηνεύσει συγκλονιστικά το Phantom of The Opera“. Ακόμα, όμως, κι αν δεν τους γνωρίζετε, η ιστορία της Γιάνσεν είναι από αυτές που αξίζει να γίνουν γνωστές, αφού η 41 έτους frontwoman με την φοβερή φωνή, αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού.

Με αυτή την αφορμή, η ίδια δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο «Ένα Γράμμα Προς Εσένα», στο οποίο απευθύνεται στην 5χρονη κόρη της. Σε αυτό τονίζει την θέλησή της για να ζήσει, για να δει το παιδί της να ενηλικιώνεται, ενώ στέλνει το σπουδαο μήνυμα της πρόληψης.

Το συγκλονιστικό κείμενο της τραγουδίστριας για τη μάχη που ξεκινά με τον καρκίνο:

«Η ζωή έρχεται σε κύματα, με τα θετικά και τα αρνητικά της.

Είχα την τύχη να ανέβω πάνω σε υψηλά κύματα, και τα έχω μοιραστεί μέσω των social media, όπως και τις συναυλίες σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα όμως, ένα νέο κύμα με χτύπησε. Όχι καλό. Έχω καρκίνο του μαστού. Διαγνώσθηκα πριν δύο εβδομάδες και αύριο θα υποβληθώ σε εγχείρηση για να αφαιρεθεί ο όγκος. Η πρόγνωσή μου είναι πολύ θετική! Φαίνεται πως είναι ήπιας μορφής καρκίνος, που όπως φαίνεται δεν έχει εξαπλωθεί. Θα έχω απαλλαγεί μετά την εγχείρηση, ενώ θα υποβληθώ και σε ακτινοθεραπείες τρεις μήνες μετά την επέμβαση. Θα ξέρουμε περισσότερα φυσικά μετά το πέρας της εγχείρησης.

Η λέξη καρκίνος σοκάρει. Όλα όσα θεωρούσες δεδομένα πριν από τη διάγνωσή σου αλλάζει άρδην μέσα σε λεπτά. Τώρα θέλω απλά να είμαι ξανά υγιής. Θέλω να δω τη κόρη μου να ενηλικιώνεται, θέλω να ζήσω! Το πιο τρομακτικό μέρος της διάγνωσης ήταν πως νόμιζα πως είμαι υγιής! Δεν ένιωθα τον καρκίνο, δεν το ήξερα μέχρι που εγώ, μια γυναίκα άνω των 40 χρόνων, πήγα να κάνω την καθιερωμένη μαστογραφία. Κάτι που πολλές χώρες προσφέρουν, αρκετά συχνά ακόμη και δωρεάν.

Αν δεν το είχα κάνει αυτό, δεν θα είχα μάθει τίποτα. Σε ένα χρόνο από τώρα θα μπορούσε ο όγκος να έχει μεγαλώσει σημαντικά. Αυτή η σκέψη με έκανε να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας. Η μαστογραφία σώζει ζωές! Είναι άβολο, και ακόμη και αν πιστεύεις πως δεν θα έχεις κάτι στο στήθος σου, πήγαινε!

Και για όσους άνδρες το διαβάζουν αυτό: Υπενθυμίστε στη σύζυγο, σχέση, μητέρα, αδελφή σας, να πάει να τσεκαριστεί! Ακόμη και αν δεν απολαμβάνεται την πολυτέλεια που έχω ως μια γυναίκα σε δυτική κοινωνία με δωρεάν μαστογραφίες, να πάτε! Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί που παρέχουν ενημέρωση για αυτοδιάγνωση, αν δεν έχεις πρόσβαση ή πόρους για μια μαστογραφία.

Αν σε εμπνεύσω να φροντίσεις καλά τον εαυτό σου, τότε κάτι καλό θα έχει βγει από αυτή τη διάγνωση.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο, θα είμαι έτοιμη για την ευρωπαϊκή περιοδεία των Nightwish, που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου. Είμαι αισιόδοξη, γιατί η πρόγνωσή μου είναι καλή! Υπόσχομαι να φροντίσω καλά τον εαυτό μου!».

Δείτε την ανάρτησή της εδώ:

Διαβάστε ακόμα:

Έφηβη κάνει έκπληξη στον συμμαθητή της καινούργια παπούτσια – Τo κλάμα του παιδιού τα λέει όλα…

Δέχτηκε άγριο bullying στο σχολείο για την παραμόρφωσή της -Σήμερα έχει να πει κάτι σε όλα τα παιδιά

Μαμά άκου: Κάθε χρόνο ο καρκίνος αφήνει ορφανά από μητέρα 1 εκατομμύριο παιδιά!