Τα ζυμαρικά είναι μια μεγάλη μας γευστική αδυναμία καθώς γίνονται σε χρόνο ρεκόρ και μπορούν να συνδυαστούν με μια ευρεία γκάμα υλικών και το αποτέλεσμα πάντα να μας δικαιώνει.
Σήμερα, θέλοντας να πείσουμε τα παιδιά να φάνε λαχανικά σκεφτήκαμε να τους σερβίρουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια σε μια διαφορετική μακαρονάδα με βασικό μας υλικό τα φιογκάκια!
Τι θα χρειαστείτε
- 500 γραμ. ζυμαρικά φιογκάκια
- 30 γραμ. τυρί φέτα, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
- 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο, μόνο τα φύλλα
- 300 γραμ. μανιτάρια
- 100 γραμ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 400 γραμ. τομάτα καρέ
- 180 γραμ. πράσο, ψιλοκομμένο
- 100 γραμ. ελαιόλαδο
- 150 γραμ. ζωμός λαχανικών
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα φιογκάκια για 11 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε την τομάτα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές.
Σερβίρετε σε ένα μπολ ή σε 4 πιάτα και στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Διαβάστε επίσης:
Μακαρονάδα… χωρίς βράσιμο: Μία συνταγή για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο!
Λαχταριστή μακαρονάδα με ham, λεμόνι και βασιλικό
3 εύκολες συνταγές με ψάρι που θα λατρέψουν τα παιδιά