Μακαρονάδα… χωρίς βράσιμο: Μία συνταγή για τις μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο!

Η μακαρονάδα είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύουμε όλοι, μεγάλοι και μικροί. Σκέτα με τριμμένο τυρί, με σάλτσα, με διάφορα υλικά, είναι λαχταριστά και χορταστικά.

Τι θα λέγατε, όμως, για μία μακαρονάδα στο φούρνο και μάλιστα χωρίς βράσιμο;

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, ωστόσο, στο Instagram κάνει θραύση ένα απίθανο βίντεο μιας food blogger με μια λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στο φούρνο. 

Είναι η ιδανική συνταγή για τις εργαζόμενες μαμάδες που δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα, ενώ δεν υπάρχει παιδί που θα πει όχι σε ένα πιάτο μακαρόνι!

Τι θα χρειαστείτε
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
    3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μπαχαρικά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • ½ της κούπας κομμένη πράσινη πιπεριά
  • ½ της κούπας κομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες σάλτσα μαρινάρα
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 2 κούπες μοτσαρέλα
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Βάζουμε το μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές, το νερό, τη σάλτσα και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ξανά με μια λαβίδα για να πάνε τα υλικά παντού.

Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα για να καλύψει τα μακαρόνια.
Ψήνουμε στον φούρνο για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.