3 εύκολες συνταγές με ψάρι που θα λατρέψουν τα παιδιά

Βασανίζεστε προσπαθώντας να πείσετε το παιδί σας να φάει ψάρι; Ξεχάστε τη γκρίνια και τις αντιδράσεις δοκιμάζοντας μία από τις παρακάτω συνταγές.

Tacos ψαριού με μαρούλι

Υλικά:

24 fish ticks

1/4 της κούπας κέτσαπ

2 κουταλιές μαγιονέζα

8 πίτες τύπου τορτίγια

2 κούπες ψιλοκομμένο μαρούλι

3/4 της κούπας mix τριμμένων τυριών

1 κουτάκι τοματάκια

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο και ψήστε τα fish sticks σε ταψί που έχετε σκεπάσει με λαδόκολλα. Στο μεταξύ ανακατέψτε την κέτσαπ και τη μαγιονέζα και απλώστε λίγη πάνω στις πίτες. Πασπαλίστε με το μαρούλι και τοποθετήστε σε κάθε μία 3 από τα ψημένα fish sticks. Αραδιάστε τις τομάτες και το τριμμένο τυρί από πάνω!

Ταλιατέλες με σολομό και λευκή σάλτσα

Υλικά:

250γρ. φιλέτο σολομού

1κούπα ζωμός λαχανικών

1 κρεμμύδι κομμένο

200γρ. ταλιατέλες

125γρ. αρακάς

250ml crème fraiche (σε περίπτωση που δεν βρείτε, μπορείτε να ζεστάνετε λίγη ζάχαρη με γάλα και όταν κρυώσουν να το ανακατέψετε καλά με ένα στραγγιστό γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα)

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε πάνω του τα φιλέτα του σολομού και ψήστε για 15 περίπου λεπτά. Σε ένα λίτρο νερό μαζί με τον ζωμό λαχανικών και το κρεμμύρι βράστε τις ταλιατέλες. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τον αρακά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι ο αρακάς και οι ταλιατέλες να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα μακαρόνια, κρατώντας λίγο ζωμό στην κατσαρόλα. Επιστρέψτε τις ταλιατέλες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με την crème fraiche. Αφαιρέστε το δέρμα από τον σολομό και ανακατέψτε το με το μείγμα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.

Σουβλάκια Γαρίδας

Υλικά:

16 γαρίδες  καθαρισμένες από κεφάλια και κέλυφη

Για την μαρινάδα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι

20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

40 ml ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένη γλυκιά πάπρικα

αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Προσθέτετ τις γαρίδες και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Βάζετε τις γαρίδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε περίπου για 3 – 4 λεπτά (όχι περισσότερο, για να μη στεγνώσουν οι γαρίδες). Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε.