Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα: Ένα εύκολο και light γλύκισμα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα: Ένα εύκολο και light γλύκισμα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του χειμώνα, πλούσιο σε βιταμίνη C, σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α, ενώ περιλαμβάνει περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά (φυτοχημικές ουσίες) και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή, ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές δράσεις (προστασία από τις ελεύθερες ρίζες).

Ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο του παιδιού, καθώς προσφέρει στον οργανισμό την ενέργεια για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας που ακολουθεί, ενώ ταυτόχρονα τον προσφέρει στον οργανισμό σημαντικό μέρος των βιταμινών που χρειάζεται καθημερινά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση του σιδήρου των τροφίμων που καταναλώνονται το πρωί, ενώ το φυλλικό οξύ και οι υπόλοιπες βιταμίνες του χυμού συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και τη λειτουργία του, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.

Μπορούν τα πορτοκάλια να καταναλωθούν και στα κυλικεία των σχολείων είτε σαν φρούτα ή είτε σαν φρεσκοστυμένοι χυμοί σε αντικατάσταση χυμών εμπορίου αμφιβόλου ποιότητας.

Το πορτοκάλι μπορεί να μας δώσει, επίσης, έμπνευση για νόστιμες συνταγές, όπως η παρακάτω που σας προτείνουμε για σήμερα:

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Ένα εύκολο γρήγορο πεντανοστιμο γλύκισμα για όλη την οικογένεια για όλες τις ώρες και με τις πιο λίγες θερμίδες.

Τι θα χρειαστείτε
  • 20 φέτες πορτοκαλιού κομμένες σε μισοφέγγαρα με το φλούδι αλλά χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μπορείτε αν δεν θέλετε ζάχαρη για ακόμα πιο light να μην τη βάλετε)
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:

Πλένετε πολύ καλά τα πορτοκάλια τα σκουπίζετε και σε ξύλο κοπής τα κόβετε σε ροδέλες και μετά στην μέση να γίνουν μισοφέγγαρα.

Τις βάζετε σε μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι να βράσουν για 5 μόνο λεπτά. Στην συνεχεία πετάτε το νερό βράζετε πάλι καινούργιο ελάχιστο νεράκι μαζί με την ζάχαρη, και το αφήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσουν μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.

Βάζετε τις φέτες επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγιξουν,και ετοιμάζετε την σοκολάτα. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προσθέτετε τις 6 κουταλιές νερό Αφήνετε να κρυώσει ελάχιστα η κουβερτούρα και βουτάτε μέσα τις φέτες να καλυφτούν με την σοκολάτα η μισή επιφάνεια της φέτας και τις ακουμπάτε επάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν ή στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά οδοντίατρος αποκαλύπτει τις 8 τροφές που δεν πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολάτα

Muffins με μπανάνα, πορτοκάλι και καρύδα