Εύκολο και δροσερό banoffee με σοκολάτα – Η συνταγή που θα γλυκάνει το απόγευμά σας

Αν αναζητάτε τη φρουτένια γλύκα σε μια εύκολη συνταγή, αυτό το επιδόρπιο είναι για εσάς!

Φτιαγμένο με απλά υλικά, χωρίς ψήσιμο ή δύσκολη διαδικασία, αυτό το banoffee είναι ιδανικό για να εκπλήξετε γευστικά την οικογένειά σας.

Διαβάστε ακόμη: Λευκωσία: Πού θα φάτε με τα παιδιά το καλύτερο παγωτό

Υλικά:

250γρ. μπισκότα τύπου digestive

100γρ. λιωμένο βούτυρο

397γρ. σως καραμέλας

2 μπανάνες

300ml κρέμα σαντιγύ

Τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Τρίψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώστε το βούτυρο. Βρέξτε τα μπισκότα με το βούτυρο και στρώστε τα –πατώντας δυνατά- στην φόρμα σας. Αφήστε στη συντήρηση για μισή ώρα ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Απλώστε την σως καραμέλας πάνω από τα μπισκότα, όταν τα βγάλετε από το ψυγείο, κόψτε τις μπανάνες σε μικρές φέτες και τοποθετήστε τις πάνω από την καραμέλα. Βάλτε και πάλι στο ψυγείο. Στη συνέχεια απλώστε την κρέμα σαντιγύ (την οποία έχετε χτυπήσει στο μίξερ για να μην έχει σβώλους) πάνω από την καραμέλα και τις μπανάνες και πασπαλίστε με την τριμμένη σοκολάτα. Για ακόμα πιο δροσερά αποτελέσματα αφήστε το γλυκό στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

κεντρική φωτογραφία: Instagram page: hazel_and_cacao