Έρευνα με στόχο την βελτίωση του ΓεΣΥ από την ΟΣΑΚ: Ο λόγος στους πολίτες!

Άρχισε η προσπάθεια της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου,για καταγραφή των πραγματικών απόψεων και αντιλήψεων των πολιτών γύρω από το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) και τις υπηρεσίες που οι ίδιοι λαμβάνουν, αλλά και των παρόχων υπηρεσιών του Συστήματος για τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι ασκούν το επάγγελμα τους στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Στόχος ο σχεδιασμός κατάλληλων παρεμβάσεων και αλλαγών μέσα στο σύστημα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΣΑΚ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «προχωρεί στην διενέργεια ερευνών μεταξύ των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών τους οποίους καλεί να συμμετέχουν αφού πλέον ο λόγος τους ανήκει».

Σε πρώτη φάση, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης εμβέλειας μελέτη η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ

Η  έχει στόχο την ανάλυση πρακτικών και αντιλήψεων σε σχέση με τα φάρμακα και τη συνταγογράφηση εντός ΓεΣΥ, μέσω δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι «τελικός στόχος της εθνικής αυτής μελέτης είναι η κατάδειξη σημείων, βάσει τοπικών δεδομένων, που θα δώσουν βάση για σχεδιασμό κατάλληλων παρεμβάσεων και αλλαγών μέσα στο σύστημα υγείας, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να βελτιωθεί η ποιότητα συνταγογράφησης»

Διαβάστε επίσης:

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! Η μεγάλη μέρα έφτασε!

Νέα περίεργη επιδημία χτυπά τις γάτες: Χιλιάδες θάνατοι, από μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού

Συγχαρητήρια! Το καταφύγιο ζώων στην Γιόλου προστάτευσε η Πυροσβεστική