Και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου

Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως κατετάγη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και γίνεται το τρίτο κυπριακό πανεπιστήμιο που συγκαταλέγεται σε κύρια παγκόσμια κατάταξη, μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατετάγη στα 801-1000 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021. Σημειώνεται ότι η εν λόγω κατάταξη αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο.

Η εκτεταμένη έκδοση του 2021 περιλαμβάνει περισσότερα από 1,500 πανεπιστήμια με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από σύνολο 25,000 που λειτουργούν παγκοσμίως, τα οποία πληρούν τα απαιτητικά κριτήρια της κατάταξης και έλαβαν μέρος στην διαδικασία της αξιολόγησης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βρίσκεται πλέον μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον πίνακα των 1000 καλύτερων πανεπιστημίων του Times Higher Education World University Rankings για το 2021.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη για την αλματώδη ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο τα τελευταία 30 χρόνια, αφού πλέον η χώρα διαθέτει τρία από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, δύο δημόσια και ένα ιδιωτικό.

«Η κατάταξη μας ανάμεσα στα 1000 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, δηλαδή ουσιαστικά ανάμεσα στα καλύτερα 4% παγκοσμίως, είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.  Η κατάταξη αυτή αποτελεί επικύρωση της υψηλής ποιότητας του Πανεπιστημίου μας και της εκπαίδευσης που προσφέρουμε και είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών και πρωτοποριακών ενεργειών μας για συνεχή αναβάθμιση και επίτευξη αριστείας», σημείωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας.

«Οι υποψήφιοι φοιτητές και φοιτήτριες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν, είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως, σ’ ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Ειδικά οι Κύπριοι και Έλληνες υποψήφιοι φοιτητές και φοιτήτριες είναι σημαντικότατο να γνωρίζουν ότι η Κύπρος και ειδικά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελούν μια αξιόλογη ποιοτική επιλογή. Αποφοιτώντας από ένα από τα καλύτερα 1000 πανεπιστήμια παγκοσμίως γεμίζει τους απόφοιτους με ιδιαίτερη περηφάνια και αυτοπεποίθηση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί όχι απλώς εγγύηση αναγνώρισης παγκοσμίως της ποιότητας του τίτλου σπουδών τους, αλλά και εγγύηση επαγγελματικής αποκατάστασης», τόνισε ο Πρύτανης.