Αυτός ο μπαμπάς τριών κοριτσιών μαζεύει υπογραφές για να δικαιολογούνται οι απουσίες λόγω περιόδου

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες η δράση ενός μπαμπά τριών κοριτσιών από την Κορνουάλη που στόχο έχει να ωφελήσει όλα τα κορίτσια. Αφορμή του έδωσαν οι ίδιες του οι κόρες, οι οποίες υποφέρουν πραγματικά κάθε φορά που περιμένουν να τους έρθει περίοδος. Αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλές έφηβες. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, εκείνες που αναγκάζονται να λείψουν τις ημέρες εκείνες από το σχολείο, παίρνοντας απουσία.

Ο μπαμπάς αυτός, λοιπόν, αντιλαμβανόμενος, ότι είναι αδύνατον για ένα κορίτσι να παρακολουθήσει μάθημα, όταν πονάει τόσο, αποφάσισε να το αλλάξει αυτό.

Η δυσμηνόρροια των κοριτσιών αποτελεί ασθένεια που απαιτεί ανάρρωση

Όλα ξεκίνησαν όταν η 13χρονη κόρη του Ίζυ αναγκάστηκε να λείψει μια ημέρα από το σχολείο λόγω πόνων περιόδου. Όπως ο ίδιος λέει, η κόρη του είχε “διπλωθεί από τον πόνο”. Λίγο μετά, ο πατέρας συνειδητοποίησε, ότι οι απουσίες αυτές δεν είναι δικαιολογημένες, κάτι που του φάνηκε εντελώς παράλογο.

Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε ένα ηλεκτρονικό ψήφισμα, μέσω της σελίδας Change.org. Mέσω αυτού καλεί τα σχολεία να αποδεχθούν πως οι πόνοι της περιόδου και η δυσμηνόρροια είναι κάτι πραγματικό. Για τον λόγο αυτό τα κορίτσια χρειάζονται στήριξη.

«Πιστεύουμε πως αν ήταν οποιαδήποτε άλλο θέμα, τότε σίγουρα το σχολείο θα την αποδέχονταν πιο εύκολα. Το να μην αναγνωρίζεις τους πόνους περιόδους και τη δυσμηνόρροια ως ‘ασθένεια’ δείχνει πως ξεκάθαρα κάτι πάει πολύ λάθος», δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης ο Marcus.

Οι υπογραφές στο Change.org αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 85.000. Ο στόχος είναι να φτάσουν τις 150.000, ώστε να κερδίσει το αίτημά του την προσοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Έκακτο: Προσωρινό τεχνικό πρόβλημα στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης για θέματα COVID-19

“Εύχομαι όλες οι νέες μανούλες να τα ήξεραν αυτά πριν ξεκινήσουν να θηλάζουν…”

Η Αφροδίτη της Μήλου έκανε μαστεκτομή και έγινε… παγωτό: Πού θα το βρούμε;