Πώς η διατροφή της κόρης σας επιβαρύνει τους πόνους της περιόδου

Πώς διατροφή της κόρης σας επιβαρύνει τους πόνους της περιόδου

Δεν είναι εύκολο να είσαι έφηβη και να βιώνεις ένα σωρό αλλαγές στο σώμα σου. Ωστόσο, ακόμα χειρότερα γίνονται τα πράγματα, όταν οι αλλαγές αυτές φέρνουν και έντονους πόνους. Μία νέα μελέτη δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με την οποία η διατροφή ενός κοριτσιού μπορεί να έχει σοβαρή επίδραση στον πόνο που νιώθει κατά την έμμηνο ρύση.

Δεν βιώνουν όλα τα κορίτσια αυτόν τον πόνο, ωστόσο σύμφωνα με το Medical Xpress, μελέτη έδειξε, ότι για τις έφηβες που υποφέρουν από κράμπες και πόνους στη κοιλιακή χώρα, η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει λίγο καλύτερη αν άλλαζαν την διατροφή τους. Γιατί μπορεί να υπάρχουν παυσίπονα που προσφέρουν κάποια ανακούφιση αφού αρχίσει ο πόνος, όμως γιατί να μην κάνουμε τη ζωή των κοριτσιών μας καλύτερη πριν έρθει αυτή η μέρα του μήνα;

Τι έδειξε η έρευνα

Η έρευνα διεξήχθη από φοιτήτρια που πραγματοποιούσε τη διπλωματική της πάνω σε προηγούμενες μελέτες για τον πόνο της περιόδου. Αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, γιατί και εκείνη υπέφερε πραγματικά εκείνες της ημέρες του μήνα. Ήθελε, λοιπόν, να ανακαλύψει ποιοι παράγοντες ευθύνονται για το μαρτύριο αυτό.

Αυτό που ανακάλυψε είναι, ότι οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα ενισχύουν την φλεγμονή. Η φλεγμονή είναι βασικός παράγοντας του πόνου της περιόδου.

Μειώστε τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα

Κατά την εργασία αυτή, η φοιτήτρια βγήκε, ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα μπορούσε να μειώσει τη φλεγμονή και έτσι τους πόνους κάθε κύκλου. Αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν καλό οδηγό για τους γονείς, ώστε να επιλέγουν για τις κόρες τους τέτοιες τροφές.

Δυστυχώς, η διατροφή των περισσότερων εφήβων σήμερα αποτελείται κατά πολύ από ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Συνεπώς, καλό θα ήταν να μειώσετε από την διατροφή της κόρης σας το κρέας, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, τον καφέ και τα λάδια. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-6 είναι: Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι (π.χ. σουσάμι), η σόγια, το φυτικό λάδι, η μαγιονέζα και το χοιρινό κρέας.

Διαβάστε ακόμα:

«Ανοίγει τα μάτια του, βοηθά ο Θεός»: Συγκλονίζει ο γιατρός του 11χρονου που τραυματίστηκε στο Λιοπέτρι

Σοκ: Πατέρας σκότωσε σύζυγο, 4 παιδιά και έβαλε φωτιά στο σπίτι – Μετά αυτοκτόνησε

Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων: Εγκρίθηκαν για μηνιαία επιδότηση 6.552 παιδιά