“Εύχομαι όλες οι νέες μανούλες να τα ήξεραν αυτά πριν ξεκινήσουν να θηλάζουν…”

“Εύχομαι όλες οι νέες μανούλες να τα ήξεραν αυτά πριν ξεκινήσουν να θηλάζουν...”

Η ομάδα Oh Baby Nutrition αποτελείται από πιστοποιημένες νοσηλεύτριες και μαίες, οι οποίες έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη εξειδίκευση στην βρεφική διατροφή. Στόχος τους να βοηθούν τις νέες μανούλες κατά τις πρώτες τους ημέρες με το μωρό.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο τους, αναφέρονται σε ένα ζήτημα που απασχολεί όσο κανένα άλλο τις νέες μανούλες: Τον μητρικό θηλασμό. Και επισημαίνουν κάτι πολύ σημαντικό που λίγες μαμάδες γνωρίζουν.

“Εύχομαι πραγματικά σε όλες τις νέες μανούλες να έλεγαν, ότι η πλειοψηφία των νεογέννητων μωρών θέλει να θηλάζει πολύ πιο συχνά από κάθε 2-3 ώρες.

Πολλά, μάλιστα, θέλουν να παραμένουν κολλημένα στο στήθος, να πιπιλάνε την θηλή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό μπορεί, βέβαια, να ταράξει την αυτοπεποίθηση της νέας μαμάς. Και να την κάνει να αμφισβητήσει το αν παράγει αρκετό γάλα, ώστε να κρατήσει το μωρό της χορτασμένο.

Στις γυναίκες, όμως, συνήθως λένε, ότι το μωρό τους θα πρέπει να θηλάζει ‘κάθε 2-3 ώρες’. Ωστόσο, ο τακτικότερες και πιο μακρόχρονος θηλασμός είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για τα μωρά! Τα βοηθά να μένουν κοντά στη μαμά τους, ενώ ρυθμίζουν την παραγωγή γάλακτός της.

Συχνά τα μωρά απολαμβάνουν τον μακρόχρονο αυτόν θηλασμό μετά τους πρώτους μήνες. Ακόμα και τότε, όμως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να τα κάνουν να θέλουν να θηλάσουν περισσότερο. Σε αυτά περιλαμβάνονται (χωρίς να περιορίζονται εδώ) η περίοδος που βγάζουν δόντια, όταν είναι άρρωστα, το μη οικείο περιβάλλον ή το να νιώθουν κουρασμένα. Δεν μπορώ να διανοηθώ πόσο θλιβερό πρέπει να είναι να έχεις ένα μωρό που δυσφορεί στα χέρια του, αλλά να νιώθεις πως δεν πρέπει να θηλάσεις ξανά γιατί ‘δεν είναι ακόμα η ώρα’.

Όλα αυτά δεν συζητιούνται αρκετά και οι νέες μαμάδες έχουν ανάγκη να τα ακούσουν. Αν ένα μωρό παίρνει βάρος, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να θηλάζεις πιο συχνά από όσο σου έχουν πει ότι είναι το ‘φυσιολογικό’. Η μεταγεννητική περίοδος είναι περίοδος προσωπικής παράδοσης. Αφεθείτε, λοιπόν, στις αγκαλιές με το μωρό σας και ξεχάστε το ρολόι…”

Πηγή: Oh Baby Nutrition – Φωτογραφία: @ameliahannah

Διαβάστε ακόμα:

Η Αφροδίτη της Μήλου έκανε μαστεκτομή και έγινε… παγωτό: Πού θα το βρούμε;

Παιδιά με Covid-19: Υψηλή μεταδοτικότητα τις πέντε πρώτες ημέρες ακόμα και για τα ασυμπτωματικά

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πλημμύρισαν σχολεία