9χρονος εμφάνισε μία σπάνια παρενέργεια του κορωνοϊού – Τι ανέφεραν οι γιατροί (εικόνα)

9χρονος εμφάνισε μία σπάνια παρενέργεια του κορωνοϊού - Τι ανέφεραν οι γιατροί (εικόνα)

Ένας 9χρονος μπήκε πριν από λίγες ημέρες στο νοσοκομείο, αφότου κόλλησε κορωνοϊό. Όχι από τον ιό αυτόν καθαυτόν αλλά από μια σπάνια παρενέργεια του – όπως λένε οι γιατροί- και η οποία λίγο έλειψε να τον τυφλώσει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το πρόβλημα στα μάτια του μικρού Ζακ εμφανίσθηκε σχεδόν 5 μέρες με μια εβδομάδα αφότου διαγνώστηκε το παιδί θετικό. Έπαθε μια σπάνια βακτηριακή λοίμωξη που οδήγησε σε βαριά επιπεφυκίτιδα (η επιστημονική της ονομασία είναι orbital cellulitis).

Το μάτι του έκλεισε εντελώς και φούσκωσε.

Αμέσως οι γιατροί το χορήγησαν ισχυρά αντιβιοτικά. «Δεν μπορούσε να ανοίξει το μάτι του. Έμοιαζε να τραβιέται όλο το δέρμα. Ήταν έτοιμο να εκραγεί. Ήταν το πιο πρησμένο μάτι που έχω δει ποτέ μου» λέει η μητέρα του παιδιού η 37χρονη Άντζελα.

Η ίδια λέει πως ο 9χρονος γιος της κόλλησε κορωνοϊό και μετά από 5 με 7 μέρες όταν έκανε τεστ βγήκε αρνητικός. Και ενώ όλοι ήταν χαρούμενοι στο σπίτι, ο μικρός άρχισε να σφαδάζει από τους πόνους στο μάτι του.

Αμέσως μπήκε στο νοσοκομείο όπου και πέρασε εκεί τα Χριστούγεννα με ισχυρή αντιβίωση. Όπως λέει η μητέρα στην Daily Mail, οι γιατροί της είπαν ότι έπαθε βαριά επιπεφυκίτιδα η οποία μπορεί και να οφείλεται σαν μια αντίδραση του οργανισμού στον κορωνοϊό.

Και άλλες αναφορές

Στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Craniofacial Surgery, έχει αναφερθεί άλλη μια παρόμοια περίπτωση αντίδρασης στο κορωνοϊός σε έναν 28χρονο άνδρα στη νότια Βραζιλία, ο οποίος είχε βρεθεί και εκείνος θετικός.

Επίσης σε έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας που εξετάστηκαν τρεις ασθενείς στο νοσοκομείο Northwell Health της Νέας Υόρκης γίνεται λόγος για πιθανή σχέση της μόλυνσης των ματιών με τον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ: Πυροβόλησαν την 4χρονη ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ την ώρα που κοιμόταν

Γκουίνεθ Πάλτροου: Δείτε πόσο μεγάλωσαν τα παιδιά της (εικόνες)

Αυτή η συνταγή γα αλμυρή μπουγάτσα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια