Αυτή η συνταγή γα αλμυρή μπουγάτσα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια

Αυτή η συνταγή γα αλμυρή μπουγάτσα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια

Δεν υπάρχει μαμά που να μην σκέφτεται τι θα δώσει στα παιδιά της για κολατσιό, τόσο στο σχολείο, όσο και για τις λιγούρες στο σπίτι.

Πολλές φορές στερεύουμε από ιδέες και καταφεύγουμε σε λύσεις της στιγμής που δεν μας «τρώνει» πολύ χρόνο στην παρασκευή τους.

Εμείς ανακαλύψαμε μία φανταστική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για αλμυρή μπουγάτσα, η οποία γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Έτσι, και τα παιδιά δεν θα βαρεθούν «πάλι τα ίδια» και εσείς θα είστε πρωτότυποι χωρίς πολύ κόπο!

Τι θα χρειαστείτε

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σουσάμι, μαύρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.

Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη, τη γραβιέρα, τους κρόκους και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ. και απλώνουμε δύο φύλλα φροντίζοντας να καλύψουμε τη βάση του ταψιού και να προεξέχουν περιμετρικά.
Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο φύλλα έτσι ώστε να έχουμε στη βάση 5 φύλλα συνολικά.

Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Γυρνάμε τα φύλλα που προεξέχουν για να κάνουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

Κανελόνια με κιμά και μανιτάρια: Μία συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Φτιάξτε αλμυρά κρουασανάκια με τυρί και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί: Το αγαπημένο μεσημεριανό των παιδιών