4χρονη τυφλώθηκε από ατύχημα με πατίνι – Τι πρέπει να προσέχετε

4χρονη τυφλώθηκε από ατύχημα με πατίνι - Τι πρέπει να προσέχετε

Το πατίνι έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, που δεν τα αποχωρίζονται και βρίσκουν μία πολύ καλή ευκαιρία για βόλτες. Ωστόσο, δεν σημαίνει, ότι δεν εγκυμονεί και κινδύνους.

Ένα 4χρονο κορίτσι, η μικρή Coral είχε ένα τρομακτικό ατύχημα ενώ κατευθυνόταν προς τον παιδικό σταθμό με το πατίνι της και δίπλα της βρισκόταν η μητέρα της.

Το κορίτσι τράκαρε και το τιμόνι του πατινιού καρφώθηκε στο αριστερό της μάτι. Σύμφωνα με την μητέρα της μικρής, η οποία έχει άλλα 2 παιδιά, ο τραυματισμός δεν ήταν εξωτερικός.

Δεν υπήρχε πληγή και αίματα, ενώ η μικρούλα δεν ένιωθε πόνο. Έτσι, υπέθεσε πως δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Ωστόσο, το μάτι της Coral είχε πρηστεί και η μαμά της αποφάσισε να την πάρει στο σπίτι και να δει πώς θα εξελιχθεί ο τραυματισμός της. Καθώς περνούσε η μέρα, η μικρή άρχισε να παραπονιέται ότι κάτι είχε κολλήσει στο μάτι της και η όρασή της είχε γίνει θολή.

Το επόμενο πρωί, το παιδί ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να δει καθόλου από το αριστερό μάτι και οι γονείς της την πήγαν εσπευσμένα στον οφθαλμίατρο κι από εκεί στο νοσοκομείο. Μέχρι το απόγευμα, το κοριτσάκι είχε κάνει ήδη το πρώτο της χειρουργείο καθώς έπρεπε να γίνουν πολλαπλά ράμματα στο βολβό του ματιού της.

Θα χρειαστούν περίπου 6-8 μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα του πρώτου χειρουργείου, ενώ το παιδί θα πρέπει να υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είναι αισιόδοξοι κι έχουν ήδη προετοιμάσει τους γονείς της για το ενδεχόμενο να μην επανέλθει ποτέ η όραση στο αριστερό μάτι του 4χρονου κοριτσιού.

Συνεπώς, αγαπητοί γονείς, αν και το δικό σας παιδάκι έχει ένα τέτοιο πατίνι, θα πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί για το πώς οδηγεί και να είστε συνεχώς κοντά του.

Διαβάστε επίσης:

6 διασκεδαστικές δραστηριότητες που εκτοξεύουν την εγκεφαλική ανάπτυξη των νηπίων

Σε αυτές τις παραλίες της Κύπρου υπάρχει δωρεάν wifi!

Κινδυνεύει η ζωή της αγριόγατας που επιτέθηκε στο 3χρονο παιδί – Τι συνέβη (εικόνες)