Στο Μακάρειο Νοσοκομείο επτά παιδιά με κορωνοϊό – Μωρά τα περισσότερα

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο επτά παιδιά με κορωνοϊό - Μωρά τα περισσότερα

Αυξημένες είναι οι εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες,  εξαιτίας και της περαιτέρω διασποράς που παρατηρείται στην κοινότητα.

Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ αν και παρουσιάζεται γενικά αύξηση ασθενών με covid, εντούτοις όπως διαμηνύεται η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και παρακολουθείται καθημερινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία την τελευταία βδομάδα κατά μέσο όρο νοσηλεύονται 6 παιδιά με covid, γεγονός που καταδεικνύει αύξηση στις νοσηλείες το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 7 παιδιά κατά πλειοψηφία βρέφη και αυτό οφείλεται κυρίως στην χαλάρωση των μέτρων, καθώς και στο υπερμεταδοτικό νέο στέλεχος» είπε.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Αβραάμ Ηλία τα περισσότερα παιδιά εμφανίζουν πυρετούς περισσότερες ημέρες από ότι συνηθίζεται, δηλαδή για περίπου 3 με 4 ημέρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύονται και με γαστρεντερικές διαταραχές.

Υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν οι γονείς να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας και προσωπικής υγιεινής για το καλό τόσο των ιδίων, όσο και των παιδιών τους.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: 8χρονος πυροβόλησε μωρό ενός έτους και τραυμάτισε μία 2χρονη

Αυτός είναι ο μήνας του χρόνου που αυξάνεται ο κίνδυνος αποβολής για μία έγκυο

Η ομάδα που προσφέρει αγάπη και στήριξη στους γονείς παιδιών με ιδιαιτερότητες